Exit game – zážitek, na který jen tak nezapomenete

Share

Spousta různých slevových portálů nabízí různé druhy zážitků jako například jízdu Ferrari, let balónem nebo pivní lázně. Pokud jste člověk, kterého tyto zážitky nelákají, stoprocentně si najdete zalíbení v jedné aktivitě, které se říká úniková hra. I my jsme měli možnost v Praze jednu takovou hru vyzkoušet.

Vyzkoušejte i android hry.

Úniková hra, anglicky exit game, je logická hra, ve které jste zavřeni do místnosti a pomocí klíčů a různých logických hádanek se potřebujete dostat ven. Na vše máte celkem jednu hodinu a pokud nedokážete za tuto hodinu získat klíč od posledních dvěří, něco hrozného se stane. Většinou dostanete nápovědu.

Hra, kterou jsme absolvovali my, se jmenovala Vězení a pořádá ji společnost Getaway Prague. Na jednu hodinu jsme se dostali do kůže tajných agentů, kteří vnikli do vězení aby nalezli tajný dokument. Museli jsme najít řadu klíčů, vyřešit několik hlavolamů a najít tajný dokument, abychom se dostali ven. Bohužel ani my jsme se neobešli bez nápovědy, která nám byla poskytnuta skrze vysílačku, kterou jsme měli u sebe.

gtwy1

Překvapilo nás, že hra neplynula lineárně, museli jste se vracet k informacím, které jste dostali na samém začátku. Zajímavé také byly různé předměty, které prakticky k vyřešení potřeba nebyly, ale dodávaly celému prostředí autentičnost.

Jaké jsou požadavky na hru?

Hry se mohou zúčastnit lidé všech věkových kategorií od menších dětí po důchodce. Hra je pro 2 až 5 osob, přičemž nepotřebujete žádné zvláštní vybavení či výstroj. Stačí si vzít věci, ve kterých se cítíte pohodlně. Celá rodina zde může strávit příjemné společné dopoledne.

Tuto hru mohou využít i společnosti k teambuildingu a utužení kolektivu. V průběhu je totiž třeba se vzájemně informovat o věcech, které ten druhý nalezl, a sledovat, co kdo a kde otevřel. Vše tedy zábavnou formou navádí ke vzájemné spolupráci.

Kde můžete hrát?

Další zajímavostí bylo, že místnosti, ve které se hra odehrávala, byla v komplexu válečného krytu pod jednou z pražských budov. I to dodávalo celému zážitku šťávu. Internetové stránky této hry jsou www.gtwy.cz a vřele doporučujeme návštěvu.

Read more

Local News