Elektronické kouření: V čem je výhodnější než klasické?

Share

Už jste slyšeli o elektronickém kouření? Nejspíše ano. V posledních týdnech a měsících se toho o kouření jako takovém namluvilo především v médiích hodně. Kouření v restauracích a na mnohých veřejných místech je zakázáno. Jestliže ale patříte mezi kuřáky, svoji chvilku si zcela jistě najdete. Rozhodně ale nemusíte volit standardní cigaretu, která je spojená především se všudypřítomným pachem, spoustou dehtem naplněného kouře a také nepříjemnými dopady na zdraví člověka. E-cigarety jsou skutečně vynálezem, který slibuje hned několik předností. Jakých? To si povíme v následujících řádcích.

Nižší škodlivost

Je elektronické kouření skutečně méně škodlivé než standardní? Odpovědí mohou být karcinogenní látky, jež prostě v elektronické cigaretě nenajdete. Při kouření elektronické cigarety do sebe nedostáváte dehet! Stejně tak můžete zapomenout i na mnohé ostatní chemické látky a karcinogeny, jež vznikají při hoření tabáku v cigaretách nebo dýmkách. Co tedy elektronické cigarety obsahují? Jedná se například o nikotin, což je látka, kvůli níž vlastně kuřák holduje svému zlozvyku. Jinak jde o následující látky:

– extrakty z vanilky,

– v potravinářství běžně používaný PropylenGlykol,

– dochucovadla,

– vodu

– a další.

Zdravotní dopad jasně ukáže snímek plic kuřáka a nekuřáka či uživatele elektronických cigaret. Prvně jmenovaný je bude mít silně zanesené dehtem a jinými látkami.

Konec obtěžování vašeho okolí

Pasivní kouření dokáže způsobit značné zdravotní obtíže. Pokud se rozhodnete pro elektronickou cigaretu, nemusíte mít obavy, že byste svému okolí nějak znepříjemňovali život. Kouř totiž neobsahuje ani zdaleka tolik škodlivých látek. To samé se týká zápachu, jenž je minimální. Především v případě rodičů způsobujících svým dětem respirační onemocnění a jiné závažné potíže jsou elektronické cigarety rozhodně lepší volbou.

Stačí jen počítat…

Důležité je samozřejmě i ekonomické hledisko. Jednoduše si můžete spočítat, kolik peněz díky liquidům ušetříte. Jen pro představivost lze vyjít z toho, že krabička cigaret vyjde na cca 80 korun. Má-li kuřák spotřebu cca 31 krabiček za měsíc, za měsíc bude muset ze své kapsy vytáhnout 2480 korun. Když si pořídíte liquid o objemu 30 ml, vyjde vás na cca 195 korun. Takováto měsíční spotřeba vás tedy bude stát jen 195 korun. Úspora tedy činí 2285 korun. Při tomto orientačním výpočtu je zapotřebí vycházet i ze stylu kouření daného člověka, okolní teploty, použité náplně a typu elektronické cigarety. I při nákupu dražší náplně do elektronické cigarety se ale stoprocentně dostanete k velmi solidní celkové úspoře.

Módní doplněk?

Ač se to možná nemusí zdát, elektronická cigareta svým vzhledem dokáže zaujmout. Sloužit bude klidně i jako doplněk vašeho outfitu. Pokud se nemůžete zlozvyku kouření zkrátka zbavit, tak proč při něm nevypadat alespoň trochu vkusně. Vybrat si lze ze spousty modelů liquidů.

Plnohodnotná náhrada klasické cigarety

Jestliže si vyberete optimální elektronickou cigaretu, bez problémů jí nahradíte standardní kouření. Určitě si nechte poradit od profesionálů. Učinit tak můžete například v eshopu e-cigarety.cz. Právě tady vám doporučí tu správnou elektronickou cigaretu, na kterou budete moci postupně přejít. Mimo jiné si tady budete moci zvolit i nejrůznější náplně. K dispozici jsou tady ty nejznámější značky, mezi něž se řadí Liqua či Dekang. Vybrat si budete moci také baterie, atomizéry, nabíječky a ostatní příslušenství. V nabídce se mimo jiné nachází i dárkové poukazy. Obdarujte osobu blízkou, kterou byste chtěli postupně přivést na tento typ kouření. S elektronickou cigaretou je ostatně spojena i alternativa, že kuřák nakonec přestane úplně.

Read more

Local News