Elektronické cigarety jsou v kurzu a přináší i zdravotní výhody

Share

Uvažujete o elektronických cigaretách? Chcete přestat kouřit klasický tabák a přejít na zdravější variantu, nebo si jen chcete zjistit, jak je to opravdu se zdravotními výhodami elektronického kouření? Pokud se o tento trend alespoň trochu zajímáte, rozhodně čtěte dál, v následujících řádcích vám vše prozradíme.

Jak je to s přítomností škodlivých látek v elektronické cigaretě?

Mnoho lidí dnes sahá po elektronické cigaretě z různých důvodů. Někteří chtějí přejít z běžného tabáku na méně škodlivou variantu, jiní chtějí být ohleduplnější ke svému okolí, další zase oceňují možnost kouřit i v místech, kde by vás s běžnou cigaretou vyhnali.

Pokud se o elektronické kouření trochu zajímáte, možná jste už narazili na informace tvrdící, že v elektronické cigaretě se nachází stejně nebo dokonce více škodlivých látek než v normální cigaretě. To může být pravda – ale výsledky testování ukazují, že taková hladina škodlivin se vyskytuje pouze u levných, necertifikovaných cigaretových náhražek.

Jak si tedy vybrat správnou elektronickou cigaretu?

Pokud chcete mít jistotu, že při koupi nenarazíte a nepořídíte si nějakou pofidérní cigaretu, která bude ve skutečnosti škodlivější než její tabákový protějšek, měli byste si skutečně nejdříve ověřit certifikaci výrobku. Příliš nedoporučujeme kupovat podezřele levné náplně – své peněžence možná ulehčíte, zatímco plicím můžete pěkně přitížit. Pokud vám jde jen o chuť, lze také v současnosti koupit cigarety s náplněmi bez nikotinu. Škodlivost těchto náplní tedy bude ještě o něco menší.

 

Zaujalo vás téma článku? Jste ve světě elektronického kouření začátečníky a chcete se dozvědět více? Nebo jste naopak již zkušenými vapery a rádi byste odebírali pravidelné novinky? Snadná pomoc – navštivte magazín Gallagher.

 

Read more

Local News