Drony a RC modely letadel: Zábava, která zdaleka není jen pro děti

Share

Jako malí kluci jste jistě chtěli mít nějaké auto či letadélko na dálkové ovládání. Jenže ještě před nějakými 20 lety byla jejich koupě poměrně drahou záležitostí, takže si na své přišli spíše jen domácí kutilové, kteří si byli schopni fungující modely sestavit sami. Jaká je situace dnes? Na výběr je široké spektrum těchto „hraček“. Nejen RC auta na dálkové ovládání, ale i moderní modely letadel. Hitem posledních let jsou pak létající drony.

Drony dokážou víc než jen létat

O dronech jste už jistě slyšeli mnohé. Dříve se jednalo takřka výhradně o stroje, které využívaly armády a další bezpečnostní složky. Nyní si je však může pořídit každý z vás. A to za nijak horentní sumy, nejlevnější modely se totiž dají sehnat už v cenové relaci kolem 2.000 Kč. Od takovýchto modelů samozřejmě nečekejte zázraky, jde především o drony určené pro domácí využití. Do exteriérů se hodí spíše dražší modely, které mají potřebnou stabilitu ve vzduchu, například i za větrnějšího počasí.

Možnosti využití létajících dronů s kamerou

Moderní drony pro soukromé využití najdete v celé řadě kamenných i internetových obchodů. Pokud se pro tento koníček rozhodnete, doporučuji zvolit model s kamerou. Drony s kamerou vám totiž poslouží nejen jako skvělá zábava pro volné chvíle, ale zároveň se dají využít i k natáčení originálních videí a fotografií. Pohled z ptačí perspektivy se vám jen tak vyfotit nepodaří, s dronem je to ale hračka. Stačí k tomu mít dostatečně kvalitní model. Vždy je pak důležité, aby součástí takovéhoto dronu s kamerou byl stabilizátor, někdy též nazývaný gimbal. Díky němu se kamera ani při pohybu dronu neotřásá a vzniklá natáčená videa jsou tak v dobré kvalitě.

Létání s dronem není neomezené, je třeba si hlídat zákonné podmínky

S dronem s kamerou si můžete natáčet takřka cokoliv. Je ale nutné si dát pozor na určitá pravidla, která jsou s používáním těchto modelů spojená. Platí například zákaz létání v blízkosti letišť, kde by mohly ohrozit bezpečnost letového provozu. Zároveň nesmíte dron používat pro natáčení ostatních lidí, pokud vám k tomu nedají souhlas. Je tak například nemyslitelné dron vyslat k sousedům a pomocí něj pozorovat, co vlastně lidé ve vašem okolí dělají v soukromí. V neposlední řadě se létání s dronem vyhněte nad vojenskými zařízeními a v dalších oblastech, kde to nařizuje zákon.

Klasické modely pro děti i dospělé

Kromě dronů si spoustu zábavy malí kluci i jejich tátové mohou užít i s klasickými RC modely letadel, vrtulníků a aut. I zde je na výběr celá řada produktů. Nejlevnější RC vrtulníky pořídíte v řádech jednotek tisíců korun, náročnější a propracovanější modely vás pak mohou vyjít klidně i na 20.000 Kč a více. Rozdíl v cenách opět kromě jiného značí to, zda jsou dané modely vhodné pouze pro interiérové využití, nebo je možné se s nimi vydovádět také venku v terénu.

Kde zakoupit kvalitní a cenově dostupné RC modely aut, letadel a dronů?

Máte-li zájem stát se majiteli RC dronu s kamerou či jiných RC modelů, navštivte internetový obchod peckamodel.cz. Najdete v něm skutečně bohatou nabídku produktů ve všech cenových relacích. Vybrané modely jsou nyní poskytované se slevou až 40 %. RC modely můžete zakoupit nejen pro své potěšení, jde například o ideální dárek pro syny či kamarády, kterým chcete pořídit něco pěkného k Vánocům. Svátky jsou skoro za rohem, proto je dobré na nákup dárků myslet už nyní. A když využijete akčních slev, na nákupu dronu s kamerou či RC modelu auta na dálkové ovládání výrazně ušetříte. Zbude vám pak více peněz na pořízení ostatních dárkových předmětů.

Read more

Local News