Dříve úspěšný hokejista, nyní investiční konzultant DRFG Davida Rusňáka

Share

Jan Kruliš byl špičkovým hokejistou, který hrál v naší nejvyšší soutěži, ale nastupoval také za reprezentaci. V extralize se proslavil jako tvrdý obránce Poldi Kladno, ale hrál také v dresu Komety Brno, a dokonce působil i v několika zahraničních klubech. Dnes je ovšem součástí týmu investiční skupiny DRFG Davida Rusňáka, kde radí klientům v oblasti investic.

Přestože je Honza Kruliš dodnes jedním z nejtrestanějších hráčů v historii české extraligy, při osobním setkání působí velice milým dojmem. Za kladenskou Poldovou nastupoval v devadesátých letech právě v době, kdy za nastupovali také hráči jako byl Patera, Eliáš, Židlický, Plekanec a také samozřejmě Jaromír Jágr. Bez diskuzí dnes můžeme říct, že to byla zlatá éra kladenského hokeje.

Po hokeji fondy a dluhopisy DRFG

Hokej byl pro Kruliše zaměstnáním od osmnácti let, kariéru ukončil v roce 2007 a za tu dobu v extralize odehrál téměř šest set zápasů, ve kterých nasbíral 259 kanadských bodů. Po tom, co pověsil hokejku a brusle na hřebík se ale Honza vrhl na zcela novou kariéru. Zamířil do světa financí, kde po mnoha letech praxe zakotvil v investiční skupině DRFG. Díky ní se opět vrátil ke sportu, tentokrát už ovšem ne jako hráč, ale jako investiční konzultant sportovců, kteří jsou stále ještě aktivní nebo už také mají po konci kariéry.

Statistiky jsou totiž neúprosné, řada profesionálních sportovců má po konci karéry finanční problémy někteří dokonce dluhy. Kruliš to vysvětluje tím, že především fotbalisté a hokejisté, žijí v bublině a po skončení profesionální dráhy ji nedokáží opustit. Peníze, které během kariéry vydělali pak investují například do různých letadel, nebo uvěří podvodníkům a o peníze přijdou. Honza se jim snaží díky svým zkušenostem z oblasti sportu i financí vysvětlit, jak peníze vhodně investovat, aby jim po konci kariéry generovaly pravidelný výnos.

Read more

Local News