Dřezová baterie se sprchou – zpříjemní mytí nádobí

Share

Zatímco klasická dřezová baterie umožňuje pouze omezenou manipulaci s tělem baterie, respektive ramínkem, v důsledku čehož není možné efektivně umýt hůře přístupná místa, tak dřezová baterie se sprchou nabízí v tomto ohledu daleko lepší a zajímavější možnosti. Díky vestavěné sprše, která standardně dosahuje délky mezi 1 a 2 metry, totiž získáte možnost si mytí nádobí či zeleniny přizpůsobit vždy dle aktuální potřeby a situace.

Zásluhou zvýšeného dosahu hadice dřezové baterie se sprchou tak snadno dostanete i k těm nejhůře přístupným místům. Navíc baterie se sprchou je ideálním řešením, když máte u vás doma malý dřez – takováto baterie s výsuvným výtokem má totiž pohyblivou sprchu, jež vám umožní mýt nádobí i mimo prostor dřezu. Díky této dřezové baterii se tak nemusíte při mytí nádobí těsnit v malém dřezu. Stejně tak se nemusíte starat ani o uvádění sprchy do původní polohy, ta se do ní dokáže vracet sama.

Jaké dřezové baterie se sprchou jsou nejvíce stylové?

Mezi dřezovými bateriemi hrají prim ty stojánkové, tedy takové, které se montují přímo na dřez, případně na kuchyňskou linku. Jsou totiž nejjednodušší na montáž a zároveň cenově nejdostupnější. Stojánkové baterie jsou i nejčastěji prodávanými dřezovými bateriemi se sprchou, neboť takováto kombinace je nejenom nejpraktičtější, ale rovněž i nejlépe vypadá. Zkrátka stojánkové dřezové baterie se sprchou jsou dokonalým mixem funkčnosti a designu.

Když už tu načínáme téma vzhledu dřezových baterií se sprchou, tak bychom se určitě měli pozastavit nad tím, jak vybrat tu nejvíce stylovou baterii? Při výběru se zaměřte na to, aby baterie barevně ladila s okolím dřezu – nic rozhodně nezkazíte výběrem klasické a nestárnoucí chromové baterie. Design by měl být rovněž sladěný s prostorem kuchyně – do moderních kuchyní volte moderní baterie s výsuvným výtokem.

Z jakého materiálu se vyrábějí dřezové baterie?

Neméně důležitým kritériem, podle něhož poznat kvalitní dřezovou baterii, je materiál, z něhož byla vyrobena. Za nejvhodnější materiál na výrobu vodovodních baterií se sprchou je považována mosaz, neboť ta je kompromisem mezi nízkou cenou a dlouhou životností. Dále se hojně používá i chrom, dražší baterie jsou pak vyráběny z nerezu.

Oproti běžným dřezovým stojánkovým bateriím si je nicméně potřeba na pořízení těch se sprchou připravit o poznání více peněz – jejich ceny se standardně pohybují od 3 tisíc výše. Odměnou vám však bude daleko příjemnější a efektivnější mytí nádobí. Co se týče ovládání vodovodních baterií se sprchou, tak v naprosté většině případů je řešeno pomocí praktické páky, jež vám umožní si regulovat teplotu a proud vody dle libosti.

Read more

Local News