Dřevo už není v kurzu! Moderní muž topí biomasou

Share

Považujete se za moderního muže? Nejen upravený vzhled a používání chytrých appek vypovídá o vašem smyslu pro aktuální trendy. Odrazem vašeho moderního já je i způsob, jakým zajišťujete teplo domova.

A  na rovinu si můžeme říci, že klasika v podobě dřeva není to, čím by se moderní muž chlubil. 

Moderní muž ví, že se vše netočí jen kolem něj

Spokojená domácnost asi nečeká toho chlápka, který bude tak trochu sobecky hlásat: “Má kotelna, můj řád!“. Topit totiž leckdy musí i manželka s nově udělanou manikúrou nebo děti, které k sekyrce pouštět nelze. Proto je zcela nesmysl držet se starých tradic, topení dřevem je přece jen náročná práce.

Dřevěné pelety v podobě malých slisovaných válečků, jsou palivem, s nímž zvládne zatopit opravdu každý člen domácnosti. Stačí doplnit zásobník kotle na pelety a pak už si jen užívat automatického tepla. 

Moderní muž není ignorant

Tudíž vidí dál než za plot svého pozemku. Rozumí prostředí kolem sebe a uvědomuje si, že svým chováním jej ovlivňuje.

Dřevěné peletky nejsou oproti fosilním palivům takovou zátěží pro životní prostředí, navíc jako zástupce ekologické biomasy zajišťují i přes vysokou výhřevnost čisté ovzduší. Kromě toho nabízejí dřevěné pelety efektivní zpracování zbytků dřevní výroby, s nimiž si do té doby nikdo nevěděl rady. 

Moderní muž má rád čistotu

Dle příruček moderního muže by měl být dům jako vystřižený z katalogu, ovšem v reálu je těžké udržet v obývacím pokoji sterilní čistotu operačního sálu. A stejné je to i s ostatními pokoji bydlení. Garáž nebo kotelna jsou pak užitkovými prostory, kde se na pořádek už vůbec nedbá. To však neznamená, že to jinak nejde.

Pelety ze dřeva jsou označované za čisté palivo nejen z pohledu ekologičnosti. Praktické pytlované balení, snadná manipulace a bezproblémové plnění zásobníku kotle nahrává čistotě do karet i v místech, kde vlastně čisto být vůbec nemá. 

Moderní muž je nezávislý

Mimo jiné je správný představitel naší doby spolehlivý, slušný a nápomocný. Je to člověk, který se rád cítí komfortně a využívá k svému pohodlí nezávislosti – a to v každém směru.

Vytápění peletami učiní každého nezávislým na dodávkách fosilních paliv (plyn, uhlí, nafta..).

Read more

Local News