Dřevěné pelety vedou nad uhlím i klasickými poleny. Proč se vyplatí?

Share

Dospěli jste k rozhodnutí, že tím pravým způsobem vytápění vašeho domu, chaty, chalupy či jiného objektu jsou tuhá paliva? Není se čemu divit. Přestože v uplynulých desetiletích přecházela velká část obyvatelstva České republiky na topné soustavy využívající centrální dodávky energie, dnes zažívají klasická kamna, kotle i krby opravdovou renesanci. Je to dáno faktem, že ceny elektřiny i zemního plynu rok od roku výrazně stoupají. A ani těm, kteří využili k pořízení nových topných systémů dotace, se dnes jejich využívání již nemusí vyplatit.

Nadešel čas šetřit. Dřevěné pelety pomohou snížit výdaje a zároveň zajistí pohodlí

Velká část populace byla ekonomicky citelně zasažena koronavirovou krizí, která v letošním roce zasáhla celý svět. A s příchodem druhé vlny prozatím nelze v dohledné době očekávat návrat prosperity. Existenční obavy tak sužují nejednu firmu i domácnost. Je tedy na místě hledat prostor pro úspory. Jedním z nich je i optimalizace výdajů z vytápění. To je v našem klimatickém pásmu po řadu měsíců v roce nezbytné. A při volbě správného topného tělesa a vhodného paliva lze příjemně vyhřát interiér, aniž by došlo k neúměrnému zásahu do rozpočtu. Ideální volbou jsou dřevěné pelety.

Automatický kotel či kamna na dřevěné pelety zajistí dokonalý komfort při rozumných výdajích

Používání dřevěných pelet má celou řadu výhod. Jednou z nich je ohleduplnost k přírodě – dřevěné pelety jsou vyrobeny lisováním odpadních zbytků dřeva. Zužitkovává se do nich materiál, který by jiné využití nenašel. Zároveň mají skvělou výhřevnost. A na rozdíl od klasických polen neznečišťují okolí opadanými kousky dřeva a prachem. Lze je tedy bez obav používat i v obytných místnostech. Praktické zásobníky automatických kotlů a kamen navíc zvládnou pojmout dostatečné množství dřevěných pelet na to, aby nutné během noci přikládat.

Read more

Local News