Share

Dovolená v Chorvatsku v létě 2017

Dovolená v zemi, jako je Chorvatsko 2017, je opředená velkým množstvím pověr. Nepodléhejte proto mýtům, které už neplatí. Tisíc nádherných ostrovů, průhledné křišťálově čisté moře, krásné členité pobřeží a velmi pěkné památky. Chorvatsko 2017 bude stejně krásné. Každý si v této zemi může najít místo, kde zažije pěkné chvíle a kam se bude rád vracet.

O Chorvatsku se říká, že je přeplněné. Tak jako všude jinde v létě u moře najdete i v Chorvatsku samozřejmě místa, kde je v sezoně doslova hlava na hlavě. O prázdninách máte ale i vy šanci nalézt klidnou zátoku, ve které se budete moci koupat v klidu, nebo třeba úplně sami. Češi již dávno nejsou hosté druhé kategorie, národem plným tatranek, řízků a paštik, které si berou všude s sebou. Čeští klienti jsou hosté jako kdokoliv jiný. Češi možná tolik neutrácejí v restauracích, nechají se ale rádi vylákat na výlety.

Chorvatsko 2017, země, kde se domluvíte

Řeč jako chorvatština není třeba se učit. Naše jazyky jsou si podobné. Někdy slova znějí téměř stejně, ale jejich význam je často rozdílný. Chorvatská godina například trvá celý rok. Chorvaté již o České republice vědí mnohem více než kdysi a o české kultuře vědí například Chorvaté často o moc více, než víme my Češi o kultuře chorvatské. Dobře znají jména jako Václav Havel, Milan Kundera, Jiří Menzel nebo Michal Viewegh.

Dovolená 2017 a Chorvatsko, kam nejvíce jezdí Čeští turisté

Například Pula je největší město na Istrii, které vyhledávají hlavně ti Češi, kteří se rádi baví. Rabac je původně klidné městečko, které se stalo rušným letoviskem plným zábavy. Ostrov Krk je spojený s pevninou, které je odvážně řešená mostem. Čeští turisté často jezdí také do Bašky. Docela nedávno čeští turisté objevili Pelješac, jeden s největších chorvatských poloostrovů. Vyhledávají zde hlavně oblast severního pobřeží s krásným výhledem na Korčulu. Na své si zde přijdou zejména milovníci vína.

Vyhledávaným střediskem je také Makarská, které se pro Čechy stalo symbolem odpočinku. Taková bude i dovolená 2017 v Chorvatsku. Dalším často vyhledávaným místem je Hvar a letoviska Elsa Vis a Stari Grad. Našim turistům nevadí ani hůře přístupné jižní pobřeží, třeba ve vesnici Ivan Dolac. První ostrov Korčula, kam Češi začali ve velkém jezdit, pro ně nikdy neztratí své kouzlo.

Read more

Local News