Dostupnost bydlení neustále klesá

Share

Spolu s rostoucími cenami nemovitostí a horší dostupností hypoték, je pro mnoho mladých párů vlastní bydlení stále nedosažitelnější. Díky novému zákonu se zvýšila spoluúčast a zpřísnily podmínky poskytování hypoték, takže stále méně lidí si může dovolit hypotéku sjednat.

Obce tak musejí čelit odlivu mladých perspektivních obyvatel, kteří se kvůli nedostatku obecních bytů a vysokým nájmům v privátní sféře stěhují jinam. Ceny nemovitostí však rostou prakticky ve všech regionech.

Výstavba bytů je investicí do budoucnosti

Stále více obcí si uvědomuje, že výstavba bytového fondu, který by v obci udržel perspektivní mladé lidi, je výbornou investicí do budoucnosti. Nejen kvůli neustále rostoucím cenám nemovitostí, ale také kvůli udržení sociálního mixu a zajištění dostupnosti nezbytných služeb v obci.

Nyní mohou obce počítat s významným usnadněním, díky novému dotačně úvěrovému programu Výstavba, který nabízí obcím až jednu miliardu korun na financování takzvaného dostupného bydlení.

Program Výstavba svými parametry z velké části nahrazuje původně zamýšlený zákon o sociálním bydlení.

Jak získat úvěr či dotaci z programu Výstavba

Program Výstavba je určen pro obce, které chtějí svým obyvatelům nabídnout levné nájemní bydlení, které je dostupné – bydlení pro lidi kteří mají hlouběji do kapsy. Může jít o mladé rodiny, samoživitelky, seniory i o obyvatele s povoláním důležitým pro činnost obce, například policisté, hasiči, lékaři nebo učitelé.

Pokud máte zájem o čerpání dotace na výstavbu, která vám pomůže zajistit dostupné bydlení, obraťte se na společnost LBCC Holding a.s. na adrese https://www.smartinvestsolution.com, která vám s realizací projektu pomůže. Od vyřízení dotací a úvěru z programu Výstavba až po realizaci celé stavby. Program Výstavba znamená pro obce novou výhodnou možnost, jak zlepšit bytovou situaci svých občanů, kteří si vlastní bydlení nemohou dovolit a také výhodnou investici, která se v budoucnosti vyplatí.

Read more

Local News