Doplňky do zahrady pro správné chlapy

Share

Opečovávaná a skvěle vypadající zahrada je vizitkou každého jejího majitele. Zahrada by však neměla představovat pouze nikdy nekončící práci, ale musí být také místem pro příjemný relax a pobyt na čerstvém vzduchu. K maximálnímu pohodlí na ní pak jistě dopomohou naše tipy na doplňky, které ocení nejen správní chlapi, ale i jejich drahé polovičky.

Finská venkovní sauna – relax i zdravotní benefity

Jedním ze zajímavých doplňků se může stát například finská venkovní sauna, která v sobě snoubí prostor pro relaxaci a řadu benefitů pro vaše zdraví, jako je například posílení srdce, podpora tvorby kolagenu a zlepšení imunity.

Finské venkovní sauny jsou obvykle dodávány ve třech formách:

  • Sudové sauny
  • Oválné sauny
  • Saunové domky

Díky tomu si můžete vybrat přesně ten, který na vaši zahradu zapadne nejlépe a dotvoří tak její atmosféru. Finské venkovní sauny jsou navíc vyráběny z přírodních materiálů, takže nijak nenarušují ani celkový ráz zahrady nebo životní prostředí v ní. Saunu je vhodné situovat blízko koupacího jezírka nebo bazénu, ve kterém se můžete okamžitě schladit.

Zahradní sedací nábytek pro příjemné posezení

Dalším nezbytným prvkem vaší zahrady by měl být prostor pro posezení, který pojme nejen vás, ale i všechny vaše známé a přátele. Kvalitní zahradní sedací nábytek je proto základem nejen každé správné zahradní párty, ale také pohodlného odpočinku na konec náročného pracovního dne. 

Vybrat si můžete ze široké škály lehátek, lavic, zahradních křesel nebo i závěsných houpaček. Výběr by měl samozřejmě korespondovat s vašimi potřebami. U bazénu využijete spíše polohovatelné lehátko, na němž se můžete po koupeli opalovat, zatímco pro posezení u grilu s přáteli je lepší volit dřevěné lavice bez čalounění, na které si sedne více lidí a v případě nehody s jídlem nebo pitím není jejich ušpinění nijak neřešitelným problémem.

Zdroj obrázku: Aaron Finn / Shutterstock.com

Read more

Local News