Dobrý automechanik pro auto je jako dobrý doktor pro vás

Share

Máte pro svůj vůz v záloze kvalitní autoservis? A kontakt na něj přímo ve svém mobilním telefonu? Měli byste. Nikdy nevíte, co vaše vozidlo postihne. A jakého neduhu ho budete nuceni co nejdříve zbavit.

S automobily to je stejné jako s lidmi. V podstatě vyžadují velmi obdobnou péči. A tu jim je na místě věnovat, i když jsou v naprostém pořádku. Když my se udržujeme v kondici vyváženým jídelníčkem a dostatkem pohybu, proč podobnou péči nedopřát i našemu vozidlu.

Starejte se o svůj vůz jako o sebe

Tankujte do něj kvalitní pohonné hmoty, motorový olej a další provozní kapaliny. Dostatek pohybu v podobě častých jízd je pak určující pro životnost autobaterie. Takovýchto nezbytností je však mnohem víc. Víte třeba, jak správně brzdit při jízdě z kopce, aniž byste ohrožovali své brzdové destičky? Nebo, proč je dobré motor po nastartování chvilku rozehřát? A jak bychom se měli chovat při stání na červenou? Vyhazovat spojku či nikoliv?

Opravdu umíte řídit?

Řídit automobil není jen tak. To, jakým stylem řídíte, přímo ovlivňuje, jak dlouho jej řídit budete. Jednotlivé zlozvyky, o kterých by mohly vyprávět pracovníci v autoservisech, postupně snižují životnost jednotlivých komponent vozu. Řídíte jen občas? Pak počítejte, že vám brzy vypoví službu vaše autobaterie. Stojíte při jízdě z kopce na brzdě? Pak riskujete, že až budete potřebovat skutečně zabrzdit, tak se vám to nepovede. Brzdy vám vypoví službu.

Nezapomínejte na servisní prohlídky

Dopřáváte svému vozu pravidelné servisní prohlídky? I ty jsou pro jeho bezproblémový provoz důležité. A už vůbec se neobejdete bez zkušeného automechanika, který v případě potřeby vaše vozidlo uvede do perfektního stavu. Kde jej najdete? Třeba v ostravském servisu AUTOVÁLEK se zaměřením na vozy a dodávky většiny značek (BMW, VW, Mercedes. Škoda a Seat). Autoservis zvládá téměř všechny mechanické i karosářské opravy a součástí jeho služeb je i kompletní diagnostika.

Nechte zrenovovat svého veterána

A pozor, na správné adrese tu budou i milovníci sportovních vozů a veteránů. Autoservis Ostrava totiž provádí i sportovní úpravy vozidel stejně jako renovaci veteránů. Ta je takovou srdeční záležitostí autoservisu a tamní automechanici si ji skutečně vychutnávají, což se samozřejmá odráží na kvalitě jejich odváděné práce. Máte-li doma vysloužilého veterána, nedovolte, aby na něj sedal prach, a nechejte jej zrenovovat.

Read more

Local News