Do přírody jedině s odolným mobilním telefonem

Share

V dnešní uspěchané době jsou novinkou na trhu odolné mobilní telefony, které odolají poškrábání, namočení či přisednutí. Dalo by se říct, že takové telefony jsou v podstatě nezničitelné a to už jen na základě toho, z jakého materiálu jsou vyrobeny-z gumy. Tyto telefony jsou vhodné pro turisty či pracovníky na stavbách a také pro choleriky.

Jsou výrazně dražší a těžší a jedním ze známých výrobců takových telefonů je firma CAT, vyrábějící stavební techniku. Takový telefon může klidně přežít třeba přejetí rolbou nebo bagrem, před uvedením na trh jsou vystaveny různým zkouškám odolnosti. Odolný telefon by měl mít displej pokrytý kvalitní ochrannou vrstvou Gorilla Glass, která zamezí poškrábání či prasknutí. Konektory telefonu a fotoaparát jsou zakryty plastovou krytkou a hluboko zapuštěné.

Takový telefon lze také ovládat mokrými prsty, v rukavicích nebo při extrémním mrazu. Také velice hlasitý reproduktor či kvalita obrazu na slunci je u těchto telefonů na místě a v praxi je jistě oceníte. To, že se jedná o odolné telefony však neznamená, že jsou to nějaké staré či zaostalé telefony. Ba naopak, mají stejné funkce jako smartphone nebo chytrý telefon, některým telefonům je dokonce dána vlastnost rychlejšího načítání webových stránek či kompas nebo delší výdrž baterie. Před nákupem takového telefonu by nebylo od věci, pročíst si recenze a zboží porovnat s jinou značkou, abyste pak nebyli zklamaní.

Rozhodně do přírody a do horších podmínek raději s odolným telefonem, než s novým iPhonem 6, který by se jednoduchým klepnutím mohl roztříštit. Vyměňovat sklo pak není levná zálěžitost.

Read more

Local News