Detailing jako možnost, jak udržet vozidlo v jako novém stavu

Share

Koupě osobního automobilu je velká věc a každý, kdo se k tomuto kroku jednou nebo víckrát uchýlil nám dá jistě za pravdu, že udržet vůz v jako novém stavu je trochu oříšek. Přesto po jeho rozlousknutí toužíme a chceme neustále slýchat pochvaly vztahujícími se k našemu vozidlu. Abyste stanoveného účelu dosáhli, do hry nastupuje detailing, který je přesně tou možností, jak udržet vozidlo v jako novém stavu.

Není to nic jiného než péče o auto

I když slovo „detailing” zní velmi honosně, v překladu se nejedná o nic jiného než o perfektní péči o automobil. Není specializovaná pouze na interiér nebo naopak na exteriér, pokrývá obojí. Pomocí skutečně kvalitních přípravků se vozidlo udržuje nejen jako v novém stavu, ale také se dokážou opravit veškeré povrchy na automobilu.

Detailing je tedy věc, pro kterou byste měli zavítat do specializovaného servisu. Sice o své auto můžete pečovat v pohodlí domova, ale bude to určitě bez osvědčených a funkčních přípravků.

Nezapomíná se na žádnou část vozu

V rámci detailingu je postaráno o vozidlo celkově. Začíná se zpravidla koly a pneumatikami, jelikož právě toto jsou části nejvíce zaneřáděné. Je logické, že právě kola a pneumatiky bývají nejšpinavější, vždyť při každé jízdě se právě ony přímo dotýkají vozovky.

Po údržbě kol nastupuje na scénu předmytí, mytí a sušení vozidla jako takového. Odstraňuje se hmyz, který se nechtíc zabydlel za stěrači automobilu. Automobil se umývá samozřejmě šamponem, tahy jsou vodorovné, případně svislé nebo krouživé. Sušení probíhá za pomoci šetrných utěrek a ručníků.

Jako poslední nastupuje na scénu interiér, který se musí nejdříve důkladně vysát, teprve poté se pokračuje s čištěním plastů nacházejících se uvnitř vozidla. Zvlášť se přistupuje k textilním a koženým částem auta.

Read more

Local News