Dedikované servery

Share

Vyžadujete-li od svého serveru maximální výkon a stabilitu, jsou pro vás dedikované servery tím pravým. Povězme si proto nyní, proč při náročném projektu šáhnout právě po dedikovaném serveru.

Dedikované vs. virtuální servery

Dedikovaný server by se dal velmi doslovně přeložit jako vyhrazený server. To velmi vystihuje jejich funkcí a rozdíl oproti virtuálním serverům. U virtuálního serveru (tím může být i poskytovatel hostingu vašeho webu) je na jednom fyzickém serveru hostováno hned několik uživatelů, kteří jsou oddělení pouze virtuálně. To u dedikovaných serverů naopak platí, že 1 server je vyhrazen pouze jednomu konkrétnímu uživateli.

Výkon bez kompromisů

Z toho plynou i možnosti využití dedikovaného serveru. Nemá asi příliš smysl, abyste jej používali na hostování svých webových stránek. Je ale skvělým pomocníkem při péči o náročné projekty. Provozujete-li například webovou aplikaci s pravidelnou interakcí uživatelů, je dedikovaný server téměř nutností. Jen díky němu zajistíte stabilitu serveru a neodradíte pravidelnými výpadky webu všechny jeho potenciální uživatele.

Péče o dedikovaný server

Pořízení dedikovaného serveru je vám k ničemu, pokud ho zavřete do sklepa a připojíte ke své běžné internetové přípojce. Aby měl provoz dedikovaného serveru smysl, je třeba jej umístit do datového centra s plnou konektivitou. To v praxi znamená, že váš server je připojen na to nejrychlejší internetové připojení umožňující mu plynule obsluhovat všechny uživatele.

Správa serveru není procházka růžovým sadem a k jeho správnému nastavení musíte mít značné IT znalosti. Proto vám s tím rádi pomůžeme. Při umístění serveru do našeho datového centra DC6 vám zajistíme plnou konektivitu (rychlost 2x 1 Gbps, zálohované připojení při výpadku serveru), pomůžeme se správou serveru a jeho pravidelnou aktualizací. K tomu také můžete počítat s rychlou technickou podporou 24/7/365 a možností kontrolovat stav svého serveru pomocí přehledného reportovacího nástroje. V případě zájmu server pojistíme proti všem rizikům.

Read more

Local News