Cvakání psacího stroje je zpět! Klávesnice Qwerkywriter spojila vintage vzhled s hi-tech funcemi

Share

Přepadlo vás nostalgické vzpomínání na klasické psací stroje a jejich cvakání? I když se zdá, že psací stroje jsou k vidění už jen v muzeích, jejich vintage vzhled dostal šanci na comeback. Produktový design moderních technologií se vrací k osvědčeným formám.

Zastaralý vzhled, hi-tech funkce a moderní charakter, to vše se spojilo a vznikla klávesnice Qwerkywriter.

Mechanická klávesnice s vtipným pojmenováním Qwerkywriter vznikla v rámci inspirování se klasickým psacím strojem. Takovým, na kterém psala třeba Agatha Christie své napínavé detektivní romány.

Vznikla v garáži

Jedna ze součástí mnohých snů je rozjet podnikání z garáže. V místech, kde normálně stávají auta, vznikly už v minulosti nápady za stovky miliard (Apple, Harleys, myšák Mickey, Barbie…). Bude klávesnice Qwerkywriter dalším obdobně vydělávajícím projektem? 

qwerkywriter

Autor Qwerkywriter Brian Min si nejdříve v garáži vytvořil první prototyp. Tlačítka na své počítačové klávesnici nahradil těmi kulatými z psacího stroje. Postupně tak vyráběl a sestrojil několik modelů vintage klávesnice.

Poslední verze je z hliníku, má 84 tlačítek a pyšní se velikostí 32 x 19 x 9 cm.

Qwerkywriter

Tlačítka mají ergonomický tvar, moderní tlačítkový mechanismus Cherry MX, který vám dá pocit, že píšete na mechanickém psacím stroji. Typické cvakání je pak samozřejmostí.

Máte tablet? I na to autor myslel

Vintage klávesnice je vybavená univerzálním stojanem na tablet i notebook. Bezdrátový systém lze rovněž propojit USB kabelem s stolním počítačem.

Chcete se přenést do spisovatelské éry Agathy Christie? Finální prototyp je hotový, pracuje se už jen na vylepšení posuvníku, jenž funguje hlavně jako enter, ale problémem není ani naprogramování jiných funkcí.

Poslechněte si typické cvakání

Klávesnice v přepočtu stojí cca 8 tisíc korun. Půjdete do ní? 

Read more

Local News