Čtyři důvody pro fotovoltaiku

Share

Investovat do fotovoltaiky není zlý nápad. V současné době se jedná o vynález, který vám může rapidně snížit náklady spojené s energiemi na rodinném domě. Věděli jste, že tento vynález už slaví další půlkulatiny, konkrétně je mu 65 let? I když se dříve využívaly solární panely hlavně v kosmonautice a taky v místech, kudy nevedla žádná elektrárenská síť, nyní se využívají právě ke snížení nákladů za energie. Proč nad nimi tedy váhat?

Pokud fotovoltaickou elektrárnu stále zvažujete, nabízí se otázka, jaké jsou její výhody? Vybrali jsme čtyři důvody, proč se pro fotovoltaickou elektrárnu přece jenom rozhodnout.

Sníží náklady na energie

Prvním důvodem je již zmiňované snížení nákladů na energie. Neustále slýcháme o tom, že se budou zdražovat energie, proto namontujte na svou střechu solární panelydříve, než k tomu dojde. Vše navrhne, vyřídí a také namontuje firma Solidsun, která se na solární panely specializuje.

Neškodí životnímu prostředí

Věděli jste, že solární panely čili fotovoltaika nijak naškodí životnímu prostředí? V současné době stále více lidí dbá na životní prostředí kolem sebe, které se snaží chránit. Solárními panely můžete opět přírodu ušetřit. Při výrobě elektřiny solární panely opravdu nijak životnímu prostředí neškodí, vyrábí elektřinu zcela neškodně.

Získáte na ni dotaci

Na fotovoltaiku je možné získat dotaci, a to z dotačního programu Nová zelená úsporám. V současné době lze díky tomuto programu získat dotaci i ve výši několika desítek tisíc korun, pořizovací cena solárních panelů se tak rapidně sníží.

Vytváří elektřinu i v zimě

I když si mnozí lidé myslí, že solární panely neprodukují žádnou elektřinu během zimy, není to tak úplně pravda. Sice je z důvodu menšího množství světla elektřiny vyprodukované z fotovoltaické elektrárny méně, ale stále je vyprodukovaná. I během zimy tak může trochu snížit náklady na energie.

Read more

Local News