Co udělat s výhrou EuroJackpotu?

Share

EuroJackpot je nejpopulárnější evropská loterie. Do její historie se letos nesmazatelně zapsala i Česká republika. Rekordní výhru 2,466 miliardy korun si na svůj účet připsal hráč z Pardubického kraje. Jak ale s takovými penězi naložit? Zdánlivě jednoduchá věc, může být ve výsledku velmi problematická. Výsledky eurojackpotu.

Obrovská částka, jako je 2,466 miliardy korun může strhnout výherce k bezhlavému utrácení. V historii loterie existuje nejeden případ, kdy vítěz milionových částek neuváženě disponoval s penězi a nakonec zůstal po krk v dluzích. Zrádné jsou také investice, které nám doporučí přátelé a známí. Pokud se výherce neorientuje v prostředí obchodu a investic, prvním krokem, který by měl udělat, je najmout si schopného právního zástupce a také finančního poradce.

Utrácejte s rozumem

Dobrý finanční poradce, je zlatý grál. Pomůže vytvořit plán efektivních investic. Pomůže rozdělit vyšší finanční částky na menší a uložit je tak, aby peníze nejen sloužily, ale také vydělávaly. Pokud víte, že by vás mohla síla peněz velmi rychle strhnout, rozpočítejte si měsíční rentu, která vám bude stačit k pohodlnému životu a zbytek peněz nechte ležet v bezpečí jiného účtu.

Doporučení a rady nejrůznějších odborníků se shodují na jedné. Výherce, pokud není z oboru, si se svými financemi poradí jen stěží. Důležité je si uvědomit, že výhra nemusí sloužit pouze k tomu ji utratit, ale může zajistit pohodlný život několika dalším generacím.

Život v luxusu

V neposlední řadě si ale každý výherce chce užít něco ze života v luxusu, o kterém do té doby jen snil, četl, nebo jej prožíval spolu s filmovými hrdiny na plátně. Co všechno si lze pořídit za částku 2,466 miliardy korun?

1. Luxusní bydlení

bydleni-luxus
Někteří výherci loterie se vzhledem k zachování soukromí rozhodli přestěhovat na jiné místo, nebo dokonce i do jiného státu, kde si mohli své peníze užívat bez pozornosti okolí. Jak vypadá život milionářů? Namísto vily v satelitu, můžete uvažovat o daleko lepším bydlení.

Podobné například sídlu modelky Heidy Klum. Ta svůj palác pořídila za částku 600 milionů korun.


2. Luxusní vůz

luxus-auto
S výhrou 2,466 miliardy se na ceny příliš ohlížet nemusíte. Pořídit si jedno z nejdražších aut světa, proto nemusí být žádný problém. Velmi rychle si myslím každý muž zvykne na komfort Lamborghini Veneno/Veneno Roadster, které pořídíte za 88 milionů korun.

3. Luxusní televize
Budete si moci dopřát tak trochu jiné „dívání se“ na televizi. Televize Bang & Olufsen,  BeoVision Avant s 85palcovou obrazovkou splňuje požadavky i toho nejnáročnějšího diváka. Cena odpovídá výkonu. Za tuto televizi zaplatíte 615 tisíc korun.

V životě milionáře, je to ale jen drobná investice.

Read more

Local News