Co potřebujete vědět, než si pořídíte franšízu

Share

Franchising je výhodná forma podnikání, ve které se můžete rozvíjet v rámci trhu velmi rychle. Máte totiž potřebné zázemí silné značky (třeba Extérie Market) a poskytnuté know-how. Ještě, než se do franchisingu dáte, je dobré vědět základní znalosti.

Franšíza je konkurenční výhoda

Franšíza je výhodná forma podnikání, při které minimalizujete riziko podnikání. Zatímco zavést novou značku na trh je složité, franšízu již lidé přirozeně znají a rádi ji vyhledávají. Získáte tak výraznou vzpruhu na vaší podnikatelské cestě, ale také výhodu nad vaší konkurencí. Co byste měli vědět, než si pořídíte první franšízu?

Kolik to bude stát?

První, co vás bude zajímat, je celková cena investice do vaší franšízy. Počáteční zásoby, vybavení provozovny i provozní kapitál, s tím vším je třeba počítat. Projděte si možnosti financování vašeho podnikání. Mnohdy si lidé mohou dovolit mnohem větší franšízovou příležitost, než si myslí.

Bude mě to bavit?

Značka, která je prosperující, bude automaticky působit jako magnet na klienty. Než se však do jejího provozu pustíte, měli byste odpovědět na otázku, zda vás toto odvětví bude skutečně bavit, a zda jsou jeho hodnoty podobné s těmi vašimi. Jedině tak bude vaše podnikání skutečně úspěšné a bude vás naplňovat.

Jaké bude zázemí?

Mnoho franšíz poskytuje začínajícím podnikatelům přímo při zakoupení franšízy nejen potřebné know-how, ale také školení, kde se dozvíte všechny potřebné zákulisní informace. Budete mít přístup k důležitým kontaktům i v budoucnu? Než si franšízu pořídíte, podívejte se, jaké budou vaše možnosti kontaktu na tým lidí, který vám bude vždy připraven pomoci.

Kolik času to bude potřebovat?

Zde je jednoznačná výhoda pro franšízu, protože na rozdíl od klasického začátku v podnikání, kdy jste na všechno sami, budete mít velkou časovou úsporu. Franšíza vám umožňuje pomocí školení a přístupu k informacím rychle najít odpovědi na vaše otázky.

Franšíza minimalizuje riziko podnikání.

Read more

Local News