Co potřebuje kutil domácí? Nástroje pro obrábění kovů se budou určitě hodit

Share

Jako muži už nechceme být zahanbováni našimi polovičkami a vracíme se ke kutilství. Ty nejenže se opět vrhají na klasické ženské ruční práce, ale v rámci svých DIY aktivit fušují do řemesla i nám mužům. Před týdnem jsem partnerku přistihl s vrtačkou, včera mi nenápadně naznačila, že by si pod stromečkem přála najít elektrickou vyřezávací pilu. Takže pánové, vyhrnout rukávy – jdeme též na to!

Prostor na pánské kutění se vždycky najde

Ne každý má štěstí, že bydlí v rodinném domečku s dobře vybavenou dílnou hned po několika předcích. Kam si tedy jít zašpinit ruce? Velkým hitem dneška jsou sdílené dílny. Kutilové, ale i profesionálové z různých oborů zde využívají prostor k tomu, aby si něco vyrobili, opravili, či se seznámili s dalšími podobně naladěnými pány i dámami.

Sdílené dílny jsou místem, kde si můžete závitníky vyrobit vlastní závit na patrový talíř, který už léta potřeboval spravit. Stačí popadnout závitníky a jde se na věc. Nebo budete mít štěstí na dílnu, která je dokonce vybavena frézovačkou. Pak vám už jen stačí si vzít frézy a pustit se ještě do něčeho náročnějšího.

Dílny pro komunity obvykle nabízí vybavení dřevoobráběcí i nástrojářské dílny. Ta je pro mnohé spásou, protože v málokteré, i dílnou vybavené domácnosti, máme veškeré potřebné stroje a nástroje na obrábění kovu. A co by měla správné kovodílna z nástrojů nabídnout? Především frézy, vrtáky, závitníky a kalibry.

A nenapadlo vás, že byste sdílenou dílnu zřídili přímo vy?

Nástroji vás vybaví firma Michovský, která je tradičním českým dodavatelem kvalitních nástrojů na obrábění kovů. Firma se již 20 let zaměřuje na dodávky nástrojů a měřidel pro obrábění kovů. S kvalitním vybavením se pracuje více od ruky. A jelikož Michovský dodává obvykle pro průmysl, dostanou se vám do ruky nástroje skutečných profesionálů. Díky nim uděláte i vaše vlastní amatérské produkty mnohem dokonaleji.

Read more

Local News