Co jsou anhydritové podlahy? A kdy se používají?

Share

Pouštíte se konečně do rekonstrukce interiéru, ale vzali jste to rovnou doslova od podlahy? Plánujete vyměnit klasické radiátory za moderní podlahové vytápění? V podstatě nezáleží na tom, jaký máte důvod, protože v každém případě se vám nabízejí anhydritové podlahy, které jsou považovány v současné době za optimální řešení jak do rodinných domů, bytů, tak i komerčních budov. V následujících řádcích vám o tomto materiálu představíme více informací, abyste věděli, co od takové podlahy očekávat.

Co si představit pod anhydritovou podlahou?

Slyšíte o anhydritových podlahách poprvé? Pochopitelně vás zajímají její vlastnosti a využití. Setkat se můžete také s názvy jako lité podlahy či sádrové podlahy. Pro pokládku se používá směs ze síranu vápenatého, vody, písku a dalších přísad. Společnosti, které se na tento druh podlah specializují, mají vlastní receptury, které si samozřejmě chrání před konkurencí, a tak vám žádná nepředstaví přesné složení.

Jestliže vás anhydritové podlahy lákají, určitě nebudete výsledku litovat. Tekutým samonivelačním potěrem je docíleno perfektní podlahy, za kterou se nemusíte stydět ani ve svém rodinném domě.

Jaké výhody lité podlahy nabízejí?

Předností mají lité podlahy hned několik. V porovnání s betonovou podlahou o poznání více. Samonivelační potěr se může nanášet na jakoukoliv podlahovou krytinu, přičemž aplikace je naprosto jednoduchá, rychlá a fyzicky nenáročná.

Stejně tak vás potěší rychlost realizace. Lité podlahy jsou hotové během jednoho dne, přičemž následující den můžete po podlaze klidně chodit a po dalších čtyřech dnech ji zatížit. U betonu je schnoucí proces mnohem delší, čímž se potom prodlužuje doba rekonstrukce či výstavby.

Jestliže hledáte společnost, která se na lité podlahy zaměřuje, dovolujeme si vám představit společnost Anhypodlahy s.r.o., která používá vlastní samonivelační potěr.

Read more

Local News