Co budete potřebovat k výrobě pizzy?

Share

Ať už si chcete pořídit vlastní pizzerii, nebo rozšířit sortiment vaší stávající restaurace, neobejdete se bez kvalitní pece. A to není všechno. Aby byla pizza jedna báseň, bude se vám hodit ještě řada dalších užitečných pomocníků, s nimiž vám půjde práce pěkně od ruky. Jaké vybavení na výrobu pizzy bude třeba?

Pec na pizzu, která nezabere příliš místa

Kameninové pece sice v interiéru vypadají velmi atraktivně, ovšem mají vysoké prostorové nároky. Moderní pece na pizzu jsou naopak skladné a snadno si v nich budete regulovat teplotu pečení. Díky elektrickému provozu budete mít pec vyhřátou na teplotu 240 °C do 30 minut. K dostání jsou pece různých velikostí. V těch největších upečete najednou až 4 pizzy o průměru 30 cm. Kromě toho oceníte praktické a snadno udržovatelné nerezové provedení, termostat, vnitřní osvětlení, timer atd. Kompaktní rozměry vám umožní postavit si několik pecí vedle sebe. Pro snadnou manipulaci si nezapomeňte pořídit také lopaty na pizzu.

Ušetřete si práci

Jak je každému známo, pizza se připravuje z kynutého těsto. Jeho příprava vyžaduje zručnost, fyzickou námahu a čas. Máte-li v plánu produkovat několik desítek pizz denně, měli byste zpracování těsta svěřit šikovným hnětačům, kteří si s ním poradí raz dva. Hnětače určené pro pizzerie dokáží připravit až 17 kg těsta. Jakmile je těsto uhněteno, nastává další fáze, jíž je kynutí. Kynárna nabízí pohodlný způsob, jak dostáhnout perfektních výsledků. Těsto zde může kynout až 2 hodiny při ideální teplotě 29 °C. Kynárna o kapacitě 8 plechů má praktické pojízdné provedení a vnitřní nerezový prostor. Je vybavena termostatem, kontrolkou a tlačítkem na výrobu páry, jež je svým objemem automaticky časově přednastavena na dané množství těsta. Kynárna se dá velice dobře kombinovat s horkovzdušnou troubou na pečivo.

Read more

Local News