Cloud, datové úložiště a CRM systém: 3 věci, které vaše firma 100% potřebuje

Share

Podnikání není snadné. Sice máte do jisté míry volnost, ale zase musíte řešit daleko více věcí než „pouzí“ zaměstnanci. Nejhorší je, že člověk kolikrát ani neví, jaké všechny nástroje a pomůcky by mu mohly pomoct. Proto pro vás máme pár konkrétních tipů.

Všechny tipy se budou týkat moderních technologií, ostatně podnikat bez nich už by dnes snad ani nešlo. Jste-li k nim nedůvěřiví, rychle nedůvěru překonejte. Přinesou vám totiž spoustu výhod!

1. Cloud

Víte, že už dnes vlastně nepotřebujete kancelář? Stačí vám počítač a připojení k internetu. Pracovat se dá odkudkoliv a velkou měrou k tomu pomáhá cloud. V cloudu lze ukládat data (o tom si povíme za chvíli), ale také provozovat aplikace. Nemusíte je mít nutně nainstalované na svém počítači, jsou na vzdáleném serveru, k němuž se připojujete. To přináší dvě velké výhody:

  • neplatíte za aplikace (platíte jen paušál za cloud),
  • nepotřebujete počítač s velkým výkonem.

2. Datové úložiště

S cloudem souvisí také datové úložiště. Doby, kdy měly firmy vlastní servery s daty, jsou dávno pryč. Zejména těm malým se vůbec nevyplácely. Lepší je zaplatit si prostor u nějakého poskytovatele cloudového úložiště, protože:

  • nemusíte řešit zálohování dat,
  • není třeba se bát výpadku elektřiny (poskytovatel určitě má tohle vyřešené),
  • vaše data jsou dobře zabezpečená.

3. CRM systém

Váš zákazník – váš pán. A vy potřebujete zjistit, jak se zákazníci chovají, co se jim u vás líbí nebo naopak jaké stránky rychle opouští. K tomu nejlépe poslouží CRM systém. Pomůže optimalizovat marketingové kampaně, najít správné cílové publikum a tvořit reporty, z nichž lze tohle všechno vyčíst. Sice vám možná bude chvíli trvat, než se s CRM systémem naučíte pracovat, nicméně tato píle stojí za to. Lépe zjistíte, co přesně potřebují vaši zákazníci, a pak jim to budete moci nabídnout. A o to přece v podnikání jde, ne?

Read more

Local News