Číslo 8 přináší smrt napříč celou historií, proč si ho nikdo nevšímá?

Share

Různé rituály, rčení, pověry a v neposlední řadě i předtuchy patří do oblasti čarodějnictví. Dříve se jen za náznak projevů okultismu či nadpřirozena upalovalo.

Dnes se k těmto mýtům vzhlíží poněkud opomíjeně.

Ovšem připomeňme si velké neštěstí, které se odehrálo v České republice 08.08 2008, kdy ve vlaku EC 108 zahynulo 8 lidí. Jde o skutečnou náhodu, nebo je toto číslo vážně prokleté. Vlak havaroval ve Studénce na Novojičínsku, který sem mířil z Polského Krakova. Pozůstalým to sice životy milovaných nevrátí, ale pojďme blíže prozkoumat teorii, která se opírá o tajemné báchorky spjaté s číslem osm. Je doopravdy možné, že by tato číslice prorokovala zlou předtuchu? Číslo 13 je celkem zažité. V nejednom hotelu se právě toto patro přeskakuje a na dvanácté navazuje hned čtrnácté.

Osmička se však také hlásí o pozornost.

Ke Studénce v Moravskoslezském kraji se urputnou rychlostí 134km/h řítí vlak s celkem se čtyřmi stovkami cestujících. Nikdo ještě netuší, co je za malý okamžik čeká a čeho budou mnozí svědky. Obrovská tragédie otřásla celou republikou. Vlaky jsou považovány za jedny z nejbezpečnějších dopravních prostředků, které každý den přesunou velké množství lidí do práce, škol i na výlety. Osudným se stává silniční přejezd, který podléhá rekonstrukci. Právě ta se několik sekund před příjezdem vlaku zřítí a zablokuje průjezd. Strojvedoucí se zachoval duchapřítomně a stačil sáhnout po záchranné brzdě. Ovšem z 5000 metrů nedokáže vlak úplně zastavit a jeho rychlost se sníží na 90 km/h. Náraz je obrovský. Strojvedoucí jako zázrakem přežil bez vážnějších zranění, ale to se nedá říci o 3 mrtvých mužích, 5 ženách a 95 zraněných.

V incidentu se objevuje až příliš osmiček. Dokonce je i v označení vlakové soupravy. 8 žena sice umřela až po 3 týdnech v nemocnici, kde podlehla svým zraněním, to však nebrání v teorii, že za vším může stát nepříznivý osud a možná i vyšší vůle, jak si mnozí myslí. Může být 8 opravdu proklatá a přinášet smrt? Bylo tomu tak i v tomto případě?

Nahlédněme do historie, kde se nachází celý výčet zajímavých událostí s datem obsahující osmičku. Karel IV umírá roku 1378. Stejně tak byl zavražděn i Václav, jež nepřežil 28. září. 8. listopadu došlo k slavné bitvě na Bílé hoře a co teprve 1. světová válka, která své nechvalné období zakončila roku 1918. Mnozí z vás si ještě určitě pamatujete na rok 1968, kdy nás vojska Varšavské smlouvy obsadí a utlačují dalších 20 let. Osmička se nalézá v hodně důležitých datech světové i tuzemské historie, ostatně i jako jiná čísla.

Skeptici tvrdí, že se na každé číslo dokáže najít celý soubor nepěkných událostí a neznamená to, že by mělo být dané numero prokleté.

Numerologové tvrdí, že každé číslo vyzařuje svou osobitou frekvenci a dokáže ovlivňovat dění mezi nebem a zemí. Dokonce součet data 08.08.2008 dá 26 a 2+6 je zase osm. Vliv čísel prý nelze podceňovat a za žádných okolností je brát na lehkou váhu.

Pokud děláme důležitá rozhodnutí, vyberte si na to i vhodný den.

Read more

Local News