Chytré hodinky za vás rozsvítí světlo, ale i odemknou auto

Share

Chytré hodinky zažívají v posledních letech raketový vzestup. V současnosti umí už daleko více než jen spočítat kroky a sledovat kvalitu spánku. Představte si, že ovládáte třeba i svoji domácnost a auto.

Chytré hodinky jako prodloužená ruka

Když se řekne chytré hodinky, většině z nás se vybaví Apple Watch od Applu nebo hodinky od Samsungu či Xiaomi. Spadají k nim i ty sportovní od značek jako je Suunto, Garmin či Fitbit. Nositelná elektronika už dnes ale není jen doplněk ke smartphonu, je naší prodlouženou rukou.

Jednotliví výrobci se neustále předbíhají v inovacích a zavádění nových funkcí. Chytré hodinky už tak celkem přesně kontrolují kvalitu našeho spánku, radí nám, jak efektivněji odpočívat, měří naše sportovní aktivity, a dokonce čerpají solární energii k samonabíjení. Nejnovější Apple Watch Series 5 zvládnou naslouchat i našemu srdci. Kromě tepové frekvence kontrolují také srdeční rytmus. Výsledné hodnoty jsou sice zatím orientační, už i díky nim ale můžeme předcházet různým zdravotním komplikacím.

Odemykejte auto pomocí zápěstí jako James Bond

Pokud jste příznivci jablečných produktů, a vlastníte výrobky s označením Apple Home Kit, můžete řídit domácnost přímo ze svého zápěstí. Zapnutí rychlovarné konvice, rozsvícení světel nebo zvýšení teploty na termostatu? Žádný problém!

Díky Apple Watch si odemknete také auto. Buďte jako James Bond a ovládejte svůj automobil stylově. Funkce funguje u vozů značek BMW, Mercedes-Benz, Porsche a Volkswagen. Také další velké automobilky mají zájem o spolupráci s výrobci chytrých hodinek. Například Garmin s Mercedes-Benz vyvíjí systém, který by utlumil zasílání upozornění v hodinkách během jízdy. Nositelná elektronika tak dohlíží nejen na naše zdraví, ale i na naši bezpečnost. Co bude dál a čím nás výrobci do budoucna překvapí?

Read more

Local News