Chraňte svůj mobilní telefon

Share

Chytré telefony jsou dnes samozřejmostí, používáme je k práci i komunikaci v soukromém životě a často se bez nich neobjedeme. Aby nám co nejdéle vydržely, je nutné je chránit před poškozením.

Vady na displeji nikdo nechce

Asi to zná každý. Nový telefon chráníme jako oko v hlavě, máme obavu ho jen tak někde položit a bojíme se o něj. Zvlášť, když nepatří k úplně nejlevnějším. Už za pár dní ale ostražitost poleví a na displeji se objeví první drobné škrábance, když jsme mobil hodili jen tak do batohu nebo odložili na nerovný povrch. Ke vzniku prasklin na displeji pak stačí málo, třeba jen neopatrné odhození batohu na podlahu auta nebo náraz o zábradlí. Podobným nehodám zabrání displeje zabrání tvrzené sklo, které jednoduše nalepíte a ochráníte svůj telefon před poškrábáním i prasklinami. V případě problému pak náraz odnese právě sklo a displej zůstane nepoškozený.

Otlučený mobil 
Ani samotné tělo našeho telefonu nevydrží vše, pokud tedy nemáte přímo nezničitelný model. Ty však většinou mívají jen základní výbavu a nekvalitní fotoaparát a tak dáváme přednost spíše těm výkonnějším, ale méně odolným. Pak je na místě pořídit si kryt na mobil, který pomůže ochránit před různými nárazy a zabrání otlučení nebo i ulomení kusu telefonu. Výhodou je výběr množství barev i vzorů a tak je kryt nejen praktickou ochranou, ale i módním doplňkem který můžeme střídat podle nálady. Pohodlí při sledování filmů i ochranu pak zajistí obal na mobil typu kniha, ve kterém je mobilní telefon zavřený a tedy chráněný a zároveň ho při otevření můžeme využít jako stojánek.

Poškrábaný displej nebo odlomený kousek telefonu mohou vypadat ze začátku nevinně, časti je ale poškození spíše uvnitř a smartphone nám pak nefunguje tak, jak by měl. Jak ochránit svůj mobil je tak první věc, kterou bychom měli řešit po jeho pořízení.

Read more

Local News