Chcete zažít dobrodružství? Vydejte se na dovolenou obytným vozem

Share

Dovolenou lze pojmout různě. Pokud jste dobrodružnější povahy, nebo prostě jen neradi trávíte volno na jednom místě, případně chcete mít vaše ubytování stále na dosah, bude právě pro vásvhodné vyzkoušet obytný vůz. Jaké jsou jeho výhody a nevýhody a kde ho sehnat?

Výhody a nevýhody cestování obytným vozem

Mnozí na cestování obytným vozem  nedají dopustit. Přináší jim nespoutanost a svobodu. Nemusíte předem svou dovolenou plánovat do puntíku. Prostě si vezmete v práci volno, vyrazíte na cestu a až podle nálady a atraktivity místa se rozhodnete, jak dlouho pobudete. Neřešíte ubytování, jeho kvalitu, ale také si nebudete neustále vybalovat kufry a zase je balit. A hledání vhodné restaurace, kde se najíte, také pusťte z hlavy, tedy alespoň jste-li ochotni si vařit.
Snadněji se také dostanete mimo turistické resorty. To oceníte, především patříte-li mezi cestovatele, kteří chtějí více poznat autentičnost daného kraje, ne jen tak, jak je předkládán turistům.
A má to nějaké nevýhody? Počítejte s tím, že s autem musíte jen pomaleji, hůře se s ním parkuje, musíte o něj pečovat a celkově to není vhodný styl cestování pro každého. Je spíše pro dobrodružnější povahy. Představujete-li si svou dovolenou tak, že se o vás postarají jiní, bude pro vás lepší hotel s all inclusive. Na druhou stranu, karavan či obytný vůz neznamená, že se musíte vzdát pohodlí. Nabízejí vše potřebné a je v nich útulno.

Rozdíl mezi obytným vozem a karavanem

Stírají se vám rozdíly mezi „obytňákem“ a karavanem? Přesto jde o dva odlišné subjekty. Karavan představuje přívěs a zapojuje se za běžné auto.  Obytný vůz vám nabízí automobil a prostor k obývání zároveň. Obě možnosti mají své výhody a nevýhody. Nejde proto říci obecně, co je lepší. Záleží na vašich preferencích i na tom, jak si své putování představujete.
Obecně se doporučuje obytný vůz, když se nechcete zdržet dlouho na jednom místě. Karavan je vhodný na cestu do kempu, nebo na jiné místo, odkud můžete podnikat různé výlety do okolí.

Kde sehnat obytný vůz nebo karavan?

I vy byste chtěli prožít takovou dovolenou, ale nechcete si hned vůz kupovat? Využijte  pronájmu karavanu či „obytňáku“. Jejich nabídku najdete třeba na Bydliky.cz. Vyberte si podle požadované velikosti, hmotnosti, případně výrobce. U společnosti si půjčujete vždy čisté a připravené vozy, které vám umožní, abyste se v nich cítili co nejlépe. Na vás je určit si cíl a vyrazit, nebo… Prostě se vydejte na cestu a uvidíte, kde se vám bude líbit a jaké destinace minete.
A co vy? Zaujala vás tato možnost trávení volného času, stejně jako už mnoho lidí před vámi? Teď už jen zvolit ten správný dopravní prostředek. U uvedené firmy je možné si ho půjčit i zakoupit.

Read more

Local News