Chcete začít malovat obrazy? Tyto výtvarné potřeby vám neměly chybět

Share

Hledáte koníček, který podpoří vaši fantazii, a zároveň u něj přijdete na jiné myšlenky? Láká vás malování a chtěli byste si namalovat vlastní obraz? V tom případě nastal čas se poohlédnout po výtvarných potřebách, které při tvoření budete potřebovat.  A jaké výtvarné potřeby by vám rozhodně neměly chybět?

Zaměřte se na správný výběr barvy

Základním stavebním kamenem každého obrazu jsou především barvy na malování obrazů.  Na trhu dnes existuje několik druhů barev, které umožňují různé způsoby malování. Výběr vhodné barvy nemusí být úplně jednoduchý, jelikož každá barva má své výhody a nevýhody, se kterými je dobré se seznámit. Výběr správné barvy je totiž základ úspěchu.

Mezi nejužívanější typy barev patří:

Při pořízení barev myslete i na paletu, na které budete barvy rozmíchávat.

Malířské štětce

Mezi další základní potřeby, bez nichž se nelze při malování obejít, jsou štětce na malování obrazů. Obecně lze říci, že by vám ve výbavě neměly chybět kulaté a ploché štětce. Vhodné jsou i štětce s kočičím jazykem. Je třeba myslet na to, že na malování budete potřebovat vždy více štětců v různých velikostech. U štětců je třeba myslet i na jejich péči a dobře je při každém malování omýt, abyste prodloužili životnost štětce na maximum. K omytí štětců vám skvěle poslouží kalíšky či kelímky na vodu.

Nezapomeňte na plátno

Nakonec je třeba se zamyslet nad tím, na co chcete malovat. Postačit vám může papír, avšak chcete-li své umělecké dílo pověsit na stěnu v obývacím pokoji a vystavit ho na obdiv svým přátelům, pak bude vhodnější volbou malířské plátno.  Nic nezkazíte plátnem ze lnu a bavlny. Chcete-li se malování věnovat dlouhodobě, pak se vyplatí si pořídit také malířský stojan, který se navíc bude v místnosti skvěle vyjímat.

Kvalitní výtvarné a kreativní potřeby za dostupné ceny najdete na e-shopu Výtvarné potřeby Kreativ či v jejich kamenném obchodě.

Read more

Local News