Chcete si koupit vzduchovku? Poradíme vám s výběrem

Share

Vzduchovky jakožto velice žádané střelné zbraně spadají do kategorie D. Znamená to tedy, že pokud si chcete pořídit vzduchovku, nepotřebujete vlastnit zbrojní pas, stačí mít více než 18 let. Současný trh je poměrně rozmanitý, přičemž na tomto specifickém trhu působí hned několik různých značek. V následujících řádcích vám představíme, jak se vzduchovky rozdělují podle systému a podle čeho vybrat tu správnou.

Vzduchovky a jejich rozdělení

Obecně se vzduchovky rozdělují na čtyři různé kategorie, a to podle toho, jakým systémem disponují. Odlišnosti jsou v tom, jak je vytvořen tlak pro pohon střeliva z hlavně. Setkat se tedy můžete se vzduchovkami s pružinou a pístem, s natlakovaným pístem, poháněnými plynem CO2 a poháněnými vzduchem z kartuše.

Co se komfortu týče, nejvíce jsou doporučovány takzvané CO2 vzduchovky, které jsou sice nákladnější než modely s pružinou a pístem či s natlakovaným pístem, ale na druhou stranu, za pohodlí se vyplatí něco připlatit.

Jak vzduchovku vybrat?

Záleží na tom, co od zbraně očekáváte. Jestliže máte oblíbenou konkrétní značku, zřejmě se prvně zaměříte na její nabídku. Výrobou vzduchovek se zabývá španělská společnost Gamo, ovšem přesné CO2 vzduchové pušky najdete i v nabídce německého výrobce Umarex. Zapomenout nesmíme ani na tureckou značku Hatsan či českou značku Slavia.

Další otázkou je, kolik jste ochotni do vzduchovky investovat. Sehnat se dají varianty jak za tři tisíce, tak klidně i za více než pět tisíc korun. Jestliže nechcete investovat příliš mnoho peněz, protože si zbraň pořizujete jen pro občasné střílení, vystačíte si s dlouhou vzduchovkou vzduchovka Gamo Black Bear za 2 990 korun či Norconia B2 za 1 390 korun.

Jestliže si nevíte s výběrem rady, obraťte se na proškolený personál e-shopu KENTAURzbrane.cz.

Read more

Local News