Chcete se doma cítit bezpečněji? Investujte do systému elektronické ochrany

Share

Cítíte se doma bezpečně? Nebo vám k dosažení tohoto pocitu něco chybí? Přečtěte si, jakými způsoby můžete bezpečí ve svém bydlení podpořit a proč je tolik důležité pamatovat na prevenci. 

Co ohrožuje klid u vás doma

Bezpečné bydlení může ohrožovat hned několik faktorů. Zmínit lze například nejrůznější živelné katastrofy, které samozřejmě nelze nijak předvídat. Řeč je například o požárech či povodních, které dokáží napáchat velké škody nejen na majetku, ale i vašem zdraví.

Mezi další rizikové faktory lze bezpochyby zařadit také vloupání k vám domů nebo na zahradu, které může přerůst až v napadení vás nebo vašich blízkých. Zabezpečení bydlení je proto rozhodně na místě nepodceňovat. 

A na klidné bydlení může mít vliv také to, zda jste vybaveni řešením pro krizové situace, kdy je třeba velmi rychle přivolat záchrannou službu. Týkat se to může například zdravotně indisponovaných jedinců či seniorů.

Investujte do preventivních opatření

Abyste klid a bezpečí u vás doma podpořili, je na místě investovat do některých preventivních opatření. Některá z nich jsou přitom zcela bezplatná a nic vás nestojí. Tak například lze doporučit, abyste cenné věci nenechávali zbytečně na očích. Majetek schovejte do garáže, nebo aspoň do zadní části vašeho domu.

Vyhněte se také tomu, abyste lidem na potkání vyprávěli o tom, jaký majetek u vás doma najdou a co drahého jste si v poslední době pořídili. Také svůj interiér zbytečně nefoťte a nevystavujte jej na sociálních sítích

Profesionálním řešením je poté investice do některého ze systémů elektronické ochrany domova. Díky tomu bude vaše nemovitost hlídána i v době vaší nepřítomnosti a pokud dojde k ohrožení, automaticky vás na to systém upozorní. Svůj domov můžete doplnit také kamerovým systémem, který bude sloužit především jako důkazní materiál (například při již zmíněném vloupání). 

Pokud chcete zajistit ochranu vašich blízkých, například seniorů, vyplatí se také pořídit speciální SOS tlačítko. Jeho stisknutím dojde k automatickému přivolání pomoci. 

Více informací z oblasti zabezpečení bydlení a podnikání najdete na www.defendit.cz

Read more

Local News