Chcete být pořádný muž? Zařiďte si pořádnou dílnu

Share

Kutilství postihne každého muže, některého dříve, jiný na kouzlo šroubováku v ruce přijde až v pozdějším věku. Ať už vás prozření v krásu vlastní dílny teprve čeká, nebo už si na opravování čehokoliv “frčíte“ nějakou tu dobu, budete potřebovat pár tipů, jak na zařízení pořádné dílny/dílničky.

Dílna nepotřebuje vás, to vy se neobejdete bez ní!

Máte pocit, že dílna je bez vaší přítomnosti jen místnost, kde vládne chaos a nepořádek. Nebuďte směšní, dílna je posvátný prostor, který si drží svou chlapskou atmosféru, ať už tam jste či nikoliv. Právě proto se tam budete každý den tak těšit!

Věřte mi, vím, o čem mluvím. 

Dílna je něco jako první a poslední útočiště pořádného chlapa. Když se to tak vezme, je to v našem uspěchaném a hektickém světě to poslední místo, kde si budete moct bez rušení otevřít toho svého piváka, odpočinout si, utřídit priority a cíle, udělat si radost nějakou tou opravenou věcičkou…

dilna-spravneho-chlapa-1

Ženské sem nepáchnou

Plus jsem zapomněl zmínit to, že vaše přítelkyně, manželka, milenka, dcera, do vaší dílny jen tak nevkročí. Přece se neumaže! Ještě by si ublížila o nebezpečně vyhlížející nářadí! Správně, v dílně nemá ženská co pohledávat!

“Takže, jak si nejlepší chlapskou zašívárnu na světě ještě o něco vylepšit?“

Každý dílenský prostor potřebuje perfektní dílenské vybavení, o tom žádná. Práce pak jde správně od ruky a opravený, fungující výsledek dělá opravdovou radost. Kde najít všechno, co je v dílně nezbytné a co funkčně poslouží?

Malý průvodce pro nakupování vybavení dílny

Nebudu tu dlouze rozepisovat kompletní seznam základního nářadí do dílny, který získáte rychlým vygooglením. Spíše jsem se chtěl podívat na trochu specifičtější vybavení, jenž se bude hodit při opravování, ladění i tuningu vašeho vozu.

Jistě, vím, že nejspíš nevlastníte autoservis, ale věřte, že čas od času vás povrtání v autě či motorce nemine. Pak si vzpomenete na tento článek a jeho doporučení pořídit třeba právě takový zvedák na auto.

dilna-spravneho-chlapa-2

“Zvedací zařízení je potřeba vlastně pořád.“

Podívat se na spodek automobilu je taková ta běžná klasika, k níž kladka či naviják není úplně to pravé ořechové. Hydraulický zvedák či nůžkový hydraulický hever pak jako když najdete. Zdvihací a navíjecí vybavení dílny bezpečně a jednoduše zvládne několika tunové zátěže.

Na “menší“ zátěže do 600 kilogramů pak využijete elektrický lanový naviják.

“Svěráky do dílny minimálně dva.“

Další, dle mého názoru, velká dílenská nutnost je nějaké ten upínací systém. V tomto případě musím přiznat, že jsem ještě nenarazil na svěrák, který splňuje všechny mé nároky na pevnost, festovní provedení, malou velikost, určitou lehkost a ještě k tomu mobilitu. Proto bych doporučil nákup alespoň dvou kousků.

Jeden festovní držák a pak jeden menší, klidně s upínáním na svorku (přenosný) a otočný, na menší práce. Pak už nebude problém žádná oprava, kutilský nápad či výroba. U mě se například nezastaví svěrák pod vrtačku

Kam pro to všechno vybavení do dílny?

Abych těm svým doporučením s dílenským vybavením dal nějakou tu závěrečnou tečku/sladkou třešničku, nasměruji vás do specializovaného internetového obchodu naradi77.cz.

Jedná se pražský velkoobchod s nářadím a dílenským vybavením, kde za férové ceny dostanete opravdu vše, na co si vzpomenete, ať už jste koncový zákazník, maloobchodní prodejce či provozujete autoservis.

Nabízený sortiment je plný prémiových značek a výrobců. Kromě toho je rozdělen do přehledných kategorií, v nichž najdete rychle, co hledáte. Objednání je pak už intuitivní záležitost a dodání blesková akce. Taková bezproblémová spolupráce a nákup vám zaručeně zvednou náladu.

Kdyby náhodou přece jen nebylo k dostání (divil bych se), mrkněte ještě na doplňkovou nabídku “spřízněných“ firem obchod77.cz a auto77.cz

Máte vlastní dílničku? Začínáte svět kutilství teprve objevovat? V každém případě doufám, že vás můj článek někam posunul.

Read more

Local News