Čekáte miminko? Víte, co vše bude potřebovat pro klidný spánek?

Share

Příchod miminka je pro ženu krásným okamžikem. Zařizování pokojíčku, nákup kočárku a hlavně správně vybrané doplňky a nutnosti pro klidný a zdravý spánek miminka. Na co nezapomenout? Máme pro vás pár užitečných rad a nápadů pro uspokojení potřeb čerstvě narozeného miminka.

Postýlka pro miminko

Vybavení do postýlky pro novorozence má svoje specifika. Pro postýlku pro čerstvě narozené miminko doporučujeme pořídit toto doplňkové vybavení:

Matrace – spací plocha pro miminko by měla být z kvalitního měkkého, aby jej netlačila.

Mantinely – ty plní funkci ochrannou, ale také pomáhají, aby z postýlky nevypadávaly hračky a další potřebné vybavení, jako je například dudlík.

Bludička – malé světýlko dokáže doslova zázraky. Miminko se na něj rádo dívá a poskytuje mu pocit bezpečí. Některá světýlka dokážou promítat obraz na stěnu nebo třeba měnit barvy.

Kolotoč na postýlku – buďte u toho, když kolotoč poprvé miminku pustíte. Takový úžas a údiv v dětských očích jste totiž nejspíš ještě neviděli. Kolotoče můžete sehnat ve všech možných designech od chlapeckých mašinek přes jednorožce pro holčičky, až po neutrální plyšové hračky, které se, natažené na klíček, točí dokola za doprovodu dětské melodie.

Hnízdečko – pro úplně malé miminko doporučujeme pořídit hnízdečko. Zabalené do této moderní vychytávky si užije pocit bezpečí, bude krásně spinkat a vy budete mít o něco více času pro sebe.

Zavinovačka – zavinovačka je pro nejmenší miminka jedním ze základů výbavičky. Některá miminka ji přímo vyžadují, aby se nebudila třeba tím, že rozhazují ručičkama. Zavinovačka je pevně stáhne a navodí miminku podobný pocit jako v maminčině bříšku.

Ochrana prostěradla – na tu určitě nezapomeňte. Miminku se může celkem jednoduše podařit počůrat i kolem plenky. Častěji se to stává u chlapečků.

Monitor dechu – úžasná věc, kterou si maminky opravdu užívají. V případě náhlé zástavy dechu může miminku zachránit život. Hlídá totiž jeho srdeční tep. Pokud jej nezaregistruje, zahájí poplach. Díky tomu je čas na resuscitaci dítěte.

Chůvička – pokud chcete mít přehled o tom, jak se má miminko v postýlce ve vedlejší místnosti, určitě si pořiďte elektronickou chůvičku. Existuje mnoho druhů. Nám se líbí nejvíce ty s displejem, který krásně ukazuje, co se v postýlce za vaší nepřítomnosti děje. Chůvička může být vybavena i monitorem dechu.

Kapsář – jedna z velmi praktických věcí, kterou oceníte při přebalování dítěte. Můžete do něj umístit potřeby pro přebalování, náhradní dudlík, plenku na odříhnutí, vlhčené ubrousky nebo třeba hračky pro miminko.

V létě je nejlépe venku

Pokud rádi cestujete a plánujete s miminkem letní dovolenou, jistě oceníte skládací postýlku. Ta se hodí jak do interiéru, tak i na venkovní pobyt miminka, pokud jste rádi v přírodě. Pro tento případ doporučujeme síťku proti hmyzu, jež zabezpečí klidné spaní pro vašeho miláčka.

Tipy pro zařízení dětského pokoje

Ženy často nakupují emotivně a podléhají také reklamě. Přinášíme několik tipů, jak správně zařídit dětský pokojíček, a které chyby při výběru dětského vybavení prostě nedělat.

Barvy v dětském pokoji

Klidný spánek dítěte ovlivňuje primárně klidná a vyrovnaná maminka a celkově i atmosféra v domácnosti, kde miminko žije. Dalším faktorem pro dobrou náladu miminka a také ostatních dětí v domácnosti mohou být barvy použité na výmalbu stěn. Které barvy jsou psychology doporučovány a které naopak ne?

Jaké jsou podle vás nejdůležitější a nejpraktičtější produkty, které se hodí do postýlky a pro klidný spánek miminka? Napište nám, které věci z nabídky e-shopů pro miminka vám naopak připadají úplně zbytečné. Těšíme se na vaše praktické komentáře!

Read more

Local News