Burj Al Arab, plachetnice pro pracháče

Share

Nevíte co s penězi? Co takhle pozvat svou drahou polovičku na hotel. No nejdřív Vás asi napadnou scénky z filmů vysílaných po 22. hodině. Ne ne. Nemám na mysli žádný zapadlý hotýlek, kde bychom se mohli schovat s milenkou, popř. milencem. Mám na mysli kouzelnou noc v nejdražším hotelu světa, který se nachází v Dubaji a nese už sám o sobě honosný název – Burj Al Arab – arabská věž.

Plachetnice na moři

Tento hotel poznáte na první pohled, svou konstrukcí připomíná plachetnici, která je – nečekaně – vyvržena mořskými proudy na samotný okraj rozvlněného moře. Arabové si tuto stavbu zamilovali. Jde o jejich národní symbol. Sydney poznáte okamžitě podle Opery a Dubaj? No samozřejmě, podle tohoto skvostného hotelu. Hotel byl otevřen již v roce 1999 a zapsal se tak do dějin jako doposud nejvyšší hotel světa. Jen pro zajímavost je vysoký 321 m. A to už je pořádný výhled z hotelové terasy. 

Luxus za milióny

Burj Al Arab patří mezi nejluxusnější hotely vůbec. Oficiálně je kategorizován jako hotel s pěti hvězdičkami De luxe! Pro nás neodborníky se označuje jako sedmi hvězdičkový. Kolik takový krasavec stál? Cena stavby byla 1, 5 miliardy dolarů! A to už je pořádná pálka! Ale soudruzi z NDR asi někde udělali chybu… Je totiž velkým problémem ochlazování vnitřních prostor. A proč? Pára se totiž sráží u stropu a vy jste neustále jako v deštném pralese. No alespoň neustále dýcháme „čerstvý svěží“ vzduch.

Je libo vrtulník?

Pokud jste tak zámožní, že si můžete dovolit přílet vrtulníkem, nebojte se, i na to je personál hotelu připraven. „Zaparkovat“ si svůj stroj můžete ve 28. patře přímo na přistávací ploše určené pro vrtulníky. A pokud byste přicestovali soukromým letadlem, místo se pro Vás určitě najde taky. Když jsou peníze, jde všechno.

Zlato a drahé kamení

Celý komplex tvoří ocel. Ovšem z vnější strany je kryta sklolaminátem a teflonem. A aby toho nebylo málo, na obložení hotelu bylo použito ve velké míře zlato a drahé kameny. Když na něj svící slunce, musí to být opravdu okouzlující podívaná. Jsou zde celkem tři restaurace. Jedna přímo v komplexu, druhá má podobu zavřené knihy ve výšce 200 metrů s úžasnou vyhlídkou a třetí je pod mořskou hladinou. Při romantické večeři můžete sledovat, jak kolem Vás plují nejroztodivnější mořští tvorové, protože součástí této restaurace je i obří mořské akvárium. 

Pánové, platím

Co je však ještě závratnější, je rozhodně cena. Vy, kdo nemáte zlaté karty, tento odstavec ani nečtěte. Já Vás varovala…. Cena za jednu noc vyjde přibližně na 15 000 dolarů, královské apartmá je o „kapku“ dražší – 28 000 dolarů. No nekup to! Takže pokud sháníte něco opravdu nezapomenutelného a pěkně luxusního je hotel Burj Al Arab určen přímo Vás. A kdo ví, jestli na obřím golfovém hřišti nepotkáte samotného Tigera Woodse.
 

tenis

burj la arab tenis

Read more

Local News