Budget gaming: Kupte si repasovaný počítač

Share

Počítačové hry už dávno nejsou jen zábavou dětí a dospívajících. Člověk by se možná až divil, kolik dospělých se pohybuje v oblasti e-sportu a kolik se jich skrývá za přezdívkami v anonymitě internetu. Pokud člověk chodí hrát jen občas za účelem odreagování se, není na tom nic špatného. Jen všechno to vybavení trochu leze do peněz.

To máte herní klávesnici, myš, dobrá sluchátka s mikrofonem, pohodlnou židli a pak také samotný počítač. Ten je investicí vůbec největší, protože špičkové herní počítače stojí kolikrát i desítky tisíc korun. Aby ne, když sama výkonná grafická karta vyjde třeba na osm tisíc. Zrovna takové ale s velkou pravděpodobností vůbec nepotřebujete. Většině hráčů by postačily repasované pc.

Herní počítač za polovinu? Jde to

Repasované počítače už sice byly používány, ale stále jsou v perfektním stavu. Dost často jde o stroje z firem, v nichž se prostě vybavení obměňuje v pravidelném intervalu nehledě na to, zda už má svá léta za sebou, nebo je ještě plně funkční. Jako repasované se navíc často prodávají takové notebooky a počítače, které před pár lety byly absolutní špičkou, patřily do top produktových řad. A vy je teď můžete získat kolem deseti tisíc korun.

Zvažte požadavky

Bojíte se, že vám repasované pc na vaše hry nebude stačit? Jako repasované se prodávají třeba počítače z řad Dell Optiplex či HP Elite. Jestli se ale chcete přesvědčit, nejlepší bude, když si zjistíte konkrétní požadavky vaší oblíbené hry a pak je porovnáte s nabídkou počítačů. Obecně lze také říct, že by vám na hraní měl stačit procesor Core i5, 8 GB RAM, SSD o kapacitě 250 GB a grafická karta podobná GTX 1050. Na takovém počítači si bez problémů zahrajete hry jako Need For Speed, GTA V, Rocket League, DOTA 2, World of Tanks, Truck Simulator 2 a mnohé další. A cena? Bavíme se o částkách kolem 10 000 Kč, takže ušetříte minimálně polovinu ve srovnání se situací, kdy byste si kupovali nový.

Read more

Local News