Britský bar, kde komunikace nevázne – mobily tam nefungují, lidé si musejí povídat mezi sebou

Share

Telefonní “mor“ je všudepřítomný. V kavárnách, klubech, v parku – lidé sedí vedle sebe a upřeně sledují displeje svých chytrých telefonů. V jednom britském klubu už toho měli dost a rozhodli se telefony zakázat! 

“Mobilní telefony zabíjejí hospody a navazování osobního kontaktu. Když přece sedíte v baru se svými přáteli, nemusíte do toho ještě koukat na sociální sítě. Chci, aby opět lidé komunikovali mezi sebou a ne s těmi, kteří v místnosti nejsou. To už rovnou můžou zůstat doma,“ říká Steve Tyler, majitel baru Gin Tub, ve kterém je zakázáno používat mobilní telefony.

Přesněji, i kdybyste si ho vzali sebou, bude vám k ničemu. Hospoda je umístěna v tzv. Faradayově kleci, která ruší veškerý signál.

Bar je otevřený přes téměř dva měsíce a u hostů se těší velké oblibě. “Doufám, že díky tomu lidé začnou navazovat nové vztahy a nebudou se bát osobního kontaktu tváří tvář,“ vysvětluje majitel baru.

Odezva zákazníků byla podle Tylera ohromující!

Zatím měl jen jednu stížnost, a to od zákaznice, které se nelíbilo, že má signál. „Přesunuli jsme ji k jinému stolu,“ dodává.

Read more

Local News