BMW 335i, krasavec trojkové řady

Share

Když se řekne BMW každému se před očima zjeví skvělé a hlavně sportovní dynamické auto! Proto se bude dnešní recenze věnovat nové benzínové – trojkové verzi této německé automobilky.

Trojkové BMW vždy bylo naprostým vrcholem BWM, ať už se jednalo o BMW M3, či 320d, 330d – BWM 335i je již v pořadí šestá generace trojkové řady, tak se na ní pojďme podívat z blízka.

Motorizace

BMW 335i kupé si pro nás připravilo tolik obdivovaný přeplňovaný šestiválec, který nabízí 3 litry objemu a dvě turbodmychadla na vrch!

Co se tedy motoru týče nelze mluvit jinak než v superlativech, motor je jednoduše dokonalý! Ve všech disciplínách si vede skvěle a nabízí uživateli nezapomenutelný zážitek z jízdy. Nejen, že má doslova dech beroucí sportovní zvuk už při nastartování a stejně tak i v celém spektru otáček, které nabízí, ale dá se vytočit až do 8000 otáček, z nichž po celou dobu nabírá zátah auta na obrátkách! Auto zkrátka nikdy nezpomaluje a za každé situace jde tvrdě za plynem.

Spotřeba

Spotřeba. Co říci, hold je to přeplňovaný benzín s šesti válci, není to žádný 3 litrový traktor TDI. Když s ním budete jezdit normálním tempem, ukáže vám, že dokáže být i vlídný vzhledem ke spotřebě. Na dálnici s ním můžete jezdit klidně za 9 litrů na 100 km. Ovšem pokud na to budete dupat jako s dřevákama, pro obrazovku není problém ukázat Vám i spotřebu kolem 18 litrů na 100 km.

Jízdní vlastnosti

Auto se pohybuje skutečně až „ošklivě“ rychle a pokud se neumíte krotit body ve Vašem řidičáku se budou rychle množit. Ovšem to nic nemění na skvělém a adaptivním řízení, které Vám BMW nabízí. Řízení je dostatečně citlivé, abyste měli jasno, kdy přidat a kdy se naopak vyplatí ubrat. Věnec volantu připomíná staré dobré BMW M3, je kůži potažený a tak akorát tlustý. Když budete chtít jezdit opravdu rychle, můžete si deaktivovat elektronickou stabilizaci, či aktivovat DTC (Dynamic Traction Control).

Interiér/výbava

Na první pohled se může 335i zdát jako skvělý pomocník při adrenalinové jízdě a závodech, ovšem to není vše, BMW umí být i skvělým společníkem v každodenním provozu. Zmíněných 400 Nm točivého momentu totiž nabízí od 1300 do 5000 otáček.

Co se týče interiéru a vzhledu, zde jsme se tolika změn nedočkali, což je ale dobře, protože BMW vyrábí již přes 5 let maximálně propracované vozy a prakticky není ani co upravovat, vše je přehledné, hezké a dokonale sladěné.

Verdikt

BMW 335i bude Vašim společníkem jak při ostré, tak při klasické jízdě a nutno říct, že velmi příjemným společníkem. Auto lze doporučit téměř pro každého, kdo si chce užít skvělou a kvalitní jízdu. Jedinou výtkou je ta spotřeba, která opravdu není malá, jelikož naftový dvojník jede taky dobře a za polovic.

Read more

Local News