Bez manipulační techniky se ve skladě neobejdete, pořiďte tu správnou

Share

Ve skladech se běžně manipuluje s těžkými paletami nebo balíky. Jejich přemísťování není žádná legrace, jsou těžké, mnohdy naloženy těžkým materiálem nebo zbožím. Naštěstí už nežijeme v době kamenné, že by zaměstnanci museli všechny těžké palety a balíky tahat v rukou. Dnes už jim nehrozí kýla, protože existuje manipulační technika, která by neměla chybět v žádném skladu v žádné firmě.

Manipulační technika je však široký pojem. Do skupiny manipulační techniky spadá mnoho vynálezů, které dokážou ulehčit práci s přemísťováním. Podívejme se zejména na paletové vozíky, které se ve skaldech využívají nejčastěji.

Klasika v podobě paletových vozíků

Tou nejčastěji využívanou manipulační technikou jsou paletové vozíky, které snadno a rychle přemísťují těžké palety se zbožím či materiálem. Také si poradí i s těžkými balíky či krabicemi. Do menších skaldů se hodí zejména nízkozdvižné paletové vozík, s nimiž je manipulace naprosto snadná. Do skladů s vyššími policemi či do skladů, které jsou velkých rozměrů, se hodí zejména vysokozdvižné paletové vozíky, které dostanou palety do takových výšek, kam nedosáhne ani dvoumetrový člověk.

Ať už si do firmy pořídíte nízkozdvižné paletové vozíky nebo naopak vysokozdvižné paletové vozíky, práce ve skladu se stane najednou snazší a manipulace s těžkými paletami bude rychlejší.

S elektrikou to jde lépe

Nesmíme zapomenout na to, že manipulační techniku si lze pořídit i v elektrické podobě. Elektrické vysokozdvižné a elektrické nízkozdvižné vozíky zastanou o něco více práce, práce je s nimi snazší a rychlejší. S elektrickými paletovými vozíky a domluví každý zaměstnanec, nejsou těžké na ovládání a, jak jsme zmínili, práce s nimi je doslova radost.

Ve skladech se však ocení i nůžkové paletové vozíky, které zastanou také kus práce a s nimiž je manipulace s paletami naprosto snadná.

Read more

Local News