Bez jakého příslušenství k bazénu se jednoznačně neobejdete

Share

Pokud jste se rozhodli pořídit si bazén, ať už nadzemní, nebo zapuštěný, neměli byste zapomínat na vhodné příslušenství. Současný trh je rozmanitý a k bazénu se dají sehnat různé doplňky. Zatímco bez některých se neobejdete, jiné jsou spíše vymoženosti, které možná ani nepotřebujete. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké bazénové příslušenství se dá zakoupit.

Písková filtrace

Jednou z nenahraditelných součástí bazénů je bezpochyby písková filtrace, která se skládá z filtrační nádoby s pískem. Prostřednictvím pískové filtrace se pročistí bazénová voda a odstraní se veškeré nečistoty, takže se můžete těšit z křišťálově čisté vody. Písková filtrace jakožto bazénové příslušenství je k dostání v mnoha variantách, přičemž jednotlivé modely se liší výkonem a průtokem. Čím větší písková filtrace je, tím více písku se do ní dává.

Slaná úprava vody

V případě, že vám chybí slaná mořská voda, můžete si upravit tu bazénovou tak, aby byla slaná. Svůj bazén tak proměníte v exotickou lagunu. Slaná voda je neustále průzračně čistá, a to právě díky solničce a chlorátoru. Slaná úprava vody je ekologická, takže se nemusíte ničeho bát. Využíváno je pouze reakce vody, soli a elektrické energie, a tím je zabráněno vzniku řas a bakterií.

Vysavače

Jestliže si chcete usnadnit práci a urychlit péči o bazénovou vodu, není nic jednoduššího než si pořídit automatický bazénový vysavač. Přijde vám však automatická verze příliš drahá? V takovém případě můžete sáhnout po levnější alternativě v podobě poloautomatického či ručního vysavače.

V neposlední řadě můžete bazén obohatit o UV lampy, protiproud, tepelné čerpadlo, trysky a solární sprchy. Bazénové příslušenství značky BRILIX seženete třeba na stránkách ALBIXON, která vám zajistí krátkou dodací lhůtu a kompletní záruku i servis.

Read more

Local News