Audi A7, velkolepý luxusní automobil, který vás ale nevyjde levno!

Share

V tomto článku si představíme recenzi nové vlajkové lodi německé automobilky Audi – jmenovitě Audi A7, auto které po čertech vyčuhuje!

Nástupce BMW X6

Zatímco se stalo povedené SUV BMW X6 absolutním hitem a vlastní ho téměř každý druhý boháč, musela se Audi vytáhnout s něčím novým, potřebovali totiž něco, co by zazobané podnikatele a zbohatlíky přimělo přejít na jejich koncept – tak přišlo na svět Audi A7 a nutno říct, že to byl sakra dobrý krok.

Vzhled/Design

Zatímco poslední modely automobilky Audi se sobě podobaly jako vejce, vejci a byly mezi nimi jen drobné až neznatelné rozdíly, Audi A7 udělala tomuto trendu černou čáru.

Audi A7 je díky svým sportovním rysům velmi podobné lecjakému sportovnímu kupé, ovšem na své prostornosti a luxusu neztratilo ani za mák. Pokud sklopíte zadní sedačky, dostane se Vám více, jak 1300 litrů obejmu zavazadlového prostoru, za což by se nemusel stydět pravověrný kombik!

Co se týče rozměrů, tak je Audi A7 jen o kousíček menší než Audi A8, trošku ubrala jak na rozvoru, délce, tak výšce ovšem co se týče šířky, tak tam A7 svojí starší sestru o 10 čísel překonává. Co se týče celkového designu a zpravování, nelze dát jinak než jedničku s hvězdičkou. Auto se skutečně vyvedlo a nechybí zde takové vychytávky jako automaticky vzpěrný kufr, bezrámové dveře, včetně tzv. „tornádo linie“ a zezadu má auto znázorňovat svalnatá ramena závodních plavců. Na sportovním vzhledu přidá i samo-výsuvné křídlo (vysouvá se v rychlosti nad 150km/h)

Interiér

Další velký plus si zaslouží elegantní a do detailu propracovaný interiér, který je nejen pohledný a luxusní, ale také velmi přehledný a jednoduchý na obsluhu. Ovládání na volantu, sedmistupňová automatická převodovka, noční vidění, adaptivní tempomat a světlomety, integrovaná LED obrazovka s navigací, která je propojená s Google Maps apod. K dispozici je navíc palubní PC, kam můžete vložit Vaší mobilní sim kartu s aktivním internetem.

Motorizace

Audi A7 se prodává v několika motorizacích:

1. 3.0 TDI V6 – 245koní Quattro

2. 3.0 TDI V6 – 204 koní

3. 2.8 FSI – 190 koní

4. 3.0 TFSI – 250 koní

Z nichž jasným vítězem se stala kombinace 3.0 TDI V6 – 204 koní. Sice se to někomu může zdát málo, ale auto je dostatečně svižné a nabízí průměrnou spotřebu kolem 5l/100km!!!

Cena

Cena základního modelu se pohybuje kolem 1 400 000 Kč, ovšem pokud si chcete dopřát auto v maximální výbavě a motorizaci může se cena vyšplhat až na 2 000 000 Kč.

Hodnocení

Audi A7 se rozhodně povedla a prakticky jí není co vytknout, design po čertech vyčuhuje a je skutečně chytlavý. Na rozdíl od Audi A8 je A7 lehčí na ovládání a  auto působí jako, že ho máte stále v merku a když na to šlápnete budete si chvílemi připadat jako v závoďáků a ne jak v 5 metrové luxusní lodi.

Takže pokud peníze máte a chcete skvělé auto, za kterým se bude každý závistivě otáčet, bude pro Vás Audi A7 jasnou volbou.

95%

Read more

Local News