Arktický Gin Bivrost: Voda z ledovce, arktické byliny a svit polární záře

Share

Arktický Gin Bivrost se na trhu objevil roku 2016 jako první gin vyrábění v palírně Aurora Spirit v Norsku – nejsevernější palírně světa. Samotný název „Bivrost“ se skládá ze dvou starých severských slov. Biv znamená „třesení“ a rost znamená „silnice“. Bivrost je ale také vikingským slovem pro polární záři, která byla dříve považována za magický most mezi nebem a zemí.

Prémiový gin z palírny v Lyngenských Alpách je naprostým skvostem. Kombinuje čistou vodu z tajícího ledovce s lokálními rostlinami. Má jemnou chuť a elegantní vyváženost. Ohromí vás jemná vůně arktických bobulí, koření a kořenů, ale také dlouhý citrusový a kořeněný závěr.

Arktický Gin s mnoha oceněními

Unikátní je na něm snad všechno od ingrediencí přes fakt, že se vyrábí tak severně, až po péči, s jakou je připravován. Arktické byliny jsou sbírané ručně, stejně tak je vybírána ta nejčistší ledovcová voda. Arktický Gin je vyráběn ručně v malých objemech, i to z něj dělá specialitku hodnou toho, abyste si ji pečlivě vychutnali.

„Dal jsem výpověď v práci a všechny své peníze, kariéru a pověst jsem vložil do otevření arktické palírny. Můj přítel (který s nápadem přišel) si samozřejmě myslel, že jsem blázen, a přidal se ke mně,“ popsal Tor Peter Christensen, CEO palírny.

Vyplatilo se. Arktický Gin získal mnoho celosvětových ocenění.

Jak takový prémiový gin konzumovat?

Prodává se v láhvích o objemu 0,5 l, přičemž obsah alkoholu činí 44 %. Úplně nejlépe si ho vychutnáte s kostkami ledu, malinami a borůvkami.

Pro drink laskající vaše chuťové buňky budete potřebovat:

  • 4 cl ginu BIVROST
  • 4 maliny
  • 6 borůvek
  • tonik

Do sklenice na víno či kopy dejte led, pak bobule, zalijte džinem a na závěr přelijte tonikem. Nápoj drsných vikingů je na světě!

Arktický Gin se dá v Česku koupit v oficiálním e-shopu Bivrost – Bivrost.cz.

Read more

Local News