8 důležitých předsevzetí do garáže – Tohle vašemu miláčkovi dlužíte!

Share

Nemyslete jen na sebe, i ty plechy ve vaší garáží si zaslouží, aby se v roce 2016 měly lépe! Sepsali jsme předsevzetí do garáže, které by by měl každý správný motorista mít.

Chcete, aby byl rok 2016 ve znamení co nejmenších nákladů, skvělé jízdy a poznávání?

V tom případě by vám neměli ujít předsevzetí do garáže, jenž by měly zajistit dostatečnou, ne přehnanou a odborníky pomazanou péči o váš milovaný vůz.

TOP 8 důležitých kroků péče o vaší káru

Jsou dva extrémní typy motoristů. Ti, kteří jsou otroky plechových miláčků a ti, kteří svému autu věnují pozornost jen v případě rozsvícení “hladového oka“. Pravdou je, že auta potřebují alespoň základní péči, a čím starší pak čtyřkolový miláček je, tím důkladnější by měla být.

Tohle je třeba dělat minimálně vždy s příchodem nového ročního období:

mustang-garage-mirror-black-car

1. Pneumatiky

Po vyměnění zimních kol za letní, je třeba překontrolovat tlak v nezahřátých pneu. Demontovaná kola před uskladněním umyjte. Neopomeňte hlavně kontrolu minimální hloubky dezénu, která je v tuzemsku 1,6 mm (pro mokrý povrch je ideálnější 3 mm vzorek).

2. Provozní kapaliny

Otevřít jednou za čas kapotu a změřit hladinu motorového oleje, chladící a rovněž i brzdové kapaliny vám může ušetřit drahé komplikace.

3. Brzdy

Leccos se dá poznat při jízdě. Kontrolu samotnou je pak lepší nechat na autoservisu, kde prověří 100% činnost na válcích.

4. Čepy a řízení

Nezdá se vám technický stav? Domluvte si návštěvu u odborníka.

5. Motor

Pustíte-li se do jarního mytí motoru za pomocí WAPky a speciálních čističů, zakryjte choulostivá místa (rozdělovač, elektroinstalace, relé) igelitem.

6. Karoserie a spodek auta

Používání auta může způsobit nejrůznější oděry a šrámy na laku, zejména pak po zimním období. Škody lze zaretušovat lakovací tužkou s daným odstínem. K umytí karoserie a spodku je nejlepší zajet do myčky, vyplatí se pak přidat pár korun a nechat vůz i navoskovat.

7. Světla

Zkontrolování činnosti světel je další zásadní krok. Jejich seřízení je lepší nechat na servisu.

8. Interiér a zavazadlový prostor

Očista interiéru vozu by měla být pravidelným úkolem každého motoristy. Vyklepat koberce, nechat je vyvětrat a proschnout, gumové podlážky omýt, vyluxovat. Umýt okna a očistit plasty. To je základ, který bude udržovat příjemné prostředí uvnitř vozu.

Read more

Local News