Červená je na ženách sexy

Share

Jestliže chce být žena sexy, často se oblíká do červeného. Při americké studii muži hodnotili jako nejvíce půvabné právě ženy oděné v červeném.

Studie vedená psychologem Andrew Elliotem z University of Rochester v New Yorku potvrdila, že červená je opravdu barvou vášně. To si samozřejmě už dlouho myslí i prodejci valentýnských přání a rtěnek.

„Ačkoli může být tento efekt červené barvy spojen s lehkou sexuální úchylkou, může mít také původ v primitivních biologických pudech,“ tvrdí Elliot.

Podobnou věc jsme zaznamenali i u vyšších primátů, kdy samci jsou přitahováni samičkami vystavujícími červenou barvu. Například samičky od paviánů nebo šimpanzů ukazují červenou, když se jim blíží ovulace.

Studie zahrnula více jak 100 mužů, převážně vysokoškolských studentů. Byly jim předloženy fotografie žen a měli zhodnotit jejich krásu, jak moc rádi by je políbili a jak moc rádi by se s nimi vyspali.

Poté si měli prohlídnout fotografie žen v barevných rámečcích (červených, zelených, šedých a bílých) a zhodnotit jejich atraktivitu. I přesto, že stejné ženy byly ve více rámečcích, nejvíce atraktivní byly v těch červených.

Pánům pak byla položena otázka: „Kdybyste měl v peněžence 5 000 Kč a měl byste jít na rande s touto a touto ženou, kolik byste byl ochoten utratit?“ Pokud byly dívky na fotkách oděny v červeném, muži by za ně byli ochotni utratit více.

Read more

Local News