7 důvodů, proč nepřestat s pitím piva

Share

Nenechte se mýlit, nechceme vás nabádat, abyste trávili většinu volného času v hospodě a denně vypili celou basu. Přesto je vhodné připomenout, že jeden půllitr denně může mít velmi pozitivní význam na zdraví. Pivo je častým předmětem bádání odborníků a z většiny průzkumů jasně vyplynulo, že pití piva s mírou může zásadně ovlivnit fungování organismu.

1) Menší šance na alzheimera

Když si dáte deset kousků, mozek vám nepoděkuje. Ale jedno až dvě piva denně výrazně snižuje riziko na projev Alzheimerovy choroby. Konkrétně jde o cca 20 % větší šanci, že se vám onemocnění vyhne. A když se budete věnovat výrobě domácího piva, posílíte mozkové závity ještě o něco více.

2) Prevence před infarktem

Jedno až dvě piva denně posílí cévy a navýší hladinu „dobrého“ cholesterolu, který brání ucpávání cév. Riziko infarktu klesá až o třetinu!

3) Pročištění ledvin

Jedna z odborných studií uvádí, že u lidí konzumujících jedno pivo denně je o 40 % nižší riziko tvorby ledvinových kamenů oproti lidem, kteří vypijí jedno pivo týdně.

4) Pevnější kosti

V pivě je obsažen křemík, který ovlivňuje kvalitu kostí a slouží jako prevence před osteoporózou. Ovšem pozor – opravdu je třeba dodržet míru, protože nadměrná konzumace alkoholu naopak vede k řídnutí kostí.

5) Silný antioxidant

O antioxidantech se většinou hovoří v souvislosti s vínem, ale v pivě je jich obsaženo takřka stejné množství. Tyto látky snižují výskyt rakovinotvorných látek. Budete-li v pivu například marinovat maso, redukujete obsah karcinogenů až o 90 %.

6) Zdroj vitaminů a energie

Pivo obsahuje vitamíny skupiny B a kyselinu listovou. Díky obsahu sacharidů, bílkovin, flavonoidů a minerálů lze pivo považovat za vyvážený nutriční nápoj.

7) Zabiják cukrovky druhého typu

Cukrovka druhého typu patří novodobým civilizačním chorobám. Na skupině mužů středního věku bylo prokázáno, že konzumace jednoho až dvou piv denně snižuje riziko diabetu o 25 %!

Potřebujete snad další důvody, proč si denně dopřát pivo? Pokud vám nechutná sériová produkce, pořiďte si domácí minipivovar a uvařte si ho dle vlastní receptury.

Read more

Local News