7 důvodů, proč byste měli zkontrolovat střechu před zimou

Share

Před příchodem zimního počasí vás čeká nejen na zahradě spousta práce. V okamžiku, kdy zazimujete bazén a schováte venkovní posezení, se pusťte do kontroly střechy. Právě střecha je totiž jedním z nejdůležitějších prvků nemovitosti, od které se odvíjí třeba i tepelněizolační vlastnosti. V následujících řádcích vám poskytneme hned deset pádných argumentů, proč kontrolu střechy neodsouvat na druhou kolej.

1. Jaro a léto jsou pro střechu náročnými obdobími

Přestože si to možná ani neuvědomujete, letní bouřky a silné deště se mohou na střeše podepsat. Předtím, než nastane zimní počasí, využijte pomocníka na výškové práce a podívejte se, jak je na tom vaše střecha. Zjistíte, jestli v uplynulých měsících nedošlo k nějakým závažným škodám.

2. Zjistěte skryté problémy

Víte, jak se to říká. Sejde z očí, sejde z mysli. I když nevidíte bezprostřední následky, střecha může trpět kvůli povětrnostním vlivům, stárnutí, nečistotám i růstu vegetace. Pro takové případy je vhodné objednat si i specializovanou firmu. Při odborné kontrole se totiž často odhalí problémy, kterých byste si laickým okem nevšimli.

3. Opravte malé nedostatky hned

Jestliže skryté vady zachytíte včas, než vypuknou ve velký problém, pusťte se do jejich odstranění. Čím déle totiž i menší nedostatky budete ignorovat, tím více se potíže budou prohlubovat.

4. Plánujte dopředu a vyhněte se neočekávaným nákladům

Havarijní opravy a kompletní výměny střechy jsou mnohem nákladnější než běžná údržba. Aktivním přístupem k pravidelné kontrole ušetříte spoustu peněz.

5. Opravy střechy je nejlepší provádět před poklesem teplot

Podzim nabízí nejlepší povětrnostní podmínky pro opravy střech. Střešní krytinu je vhodné instalovat za jasného dne, kdy jsou teploty vyšší než 7 či 10 stupňů Celsia. Při poklesu teplot může šindel zkřehnout a hůře se s ním pracuje, což může pokrývači způsobit problémy. Pokud střecha potřebuje opravu, je nejlepší ji provést před poklesem teploty.

6. Šindele je třeba před zimou řádně utěsnit

Šindele je třeba před zimou řádně utěsnit, aby vytvořily vzduchotěsnou bariéru odolnou proti vlhkosti. Utěsnění také snižuje pravděpodobnost, že vám šindele odfoukne chladný vítr.

7. Ušetříte za spotřebu za energii na vytápění

Sklízejte plody dobře izolovaného domu a ušetřete na účtech za vytápění. Úspory, kterých dosáhnete během chladných zim, vám mohou pomoci kompenzovat náklady na případné opravy, které jste si nechali provést.

Závěrem ještě doporučujeme, aby byla oprava střechy svěřena do rukou profesionálů, již mají zkušenosti s prací ve výškách. Jedním takovým je společnost DS Výškové práce, která má letitou praxi, a dokonce pronajímá jeřáby a plošiny.

Read more

Local News