5 tipů na originální dárky pro kutily

Share

Obecně se dá říci, že je výběr dárků pro muže složitější. Většinu věcí si totiž koupí a se šperkem nezabodujete jako u žen, takže je dobrou strategií pořídit praktický dárek týkající se oblíbených mužských činností, jako jsou kutilství, rybaření, lov a podobně. V článku najdete 5 tipů na dárky, které ocení každý správný muž.

1. Nůž jako stavebnice

Základem vybavení pro táboření a podobné činnosti je pořádný nůž. Vybrat můžete klasický zavírací či v pouzdru. Zajímavější a nápaditější variantou však je stavebnice nože Skaut. Jde o soubor komponentů pro výrobu vlastního nože. Každá sada je specifická a se složením si poradí i začátečníci. Už samotné skládání nože je velkým zážitkem a díky tomu se stane speciálním kouskem ve vybavení. Použitá je kvalitní uhlíková ocel s dlouhou životností a odolností. Součástí některé sady je i stylové pouzdro pro bezpečné přenášení ostrého nože.

TIP: modely a stavebnice

2. Pořádný ochranný oděv

Při práci na zahradě a nejrůznějších kutilských činnostech je potřeba dodržovat zásady bezpečnosti. Důležitým prvkem je ochranný oděv. Praktickým tipem na dárek tak mohou být například protiřezové kalhoty chránící dolní končetiny před pořezáním při práci s kotoučovou či motorovou pilou. Dobrou volbou mohou být také ochranné rukavice, které se po čase opotřebovávají, a je potřeba výměna za nové.

3. Myslivecké nebo rybářské oblečení

Jestli vybíráte dárek pro myslivce, lovce či rybáře, není téměř co řešit. Radost určitě udělá pohodlné lovecké oblečení v přírodních barvách. Při výběru od kvalitní značky jsou zajištěny praktické vlastnosti chránící před nepříznivým počasím. Uvidíte, že přesně tohle dokáže obdarovaný ocenit. Kromě bundy můžete vybrat mikiny, vesty, rukavice, hřejivé termoprádlo nebo například doplňky k oděvům.

4. Výkonná svářečka

Každého pořádného kutila určitě potěší výbava na sváření. S dobrým vybavením jde totiž práce lépe od ruky a na výsledku je to poznat. Kvalitní svářečky CO2 si poradí i se spojením hliníku a oceli, což nebývá příliš jednoduché. Tyto svářečky se hodí i pro drobné podnikatele, kteří s pomocí těchto přístrojů přeměňují plány v realitu.

5. Dílenský nábytek pro udržování pořádku

Není nic horšího v porovnání s několika hodinami strávenými při hledání toho správného šroubku, matičky či jiné drobné součástky. V těch ještě méně udržovaných dílnách se dokážou ztratit i menší přístroje a nářadí. Pokud víte o někom, kdo má v dílně hotový chaos, podívejte se na dílenské kontejnery a nábytek. Skladná plechová skříňka s poličkami a šuplíky může výrazně pomoci s utříděním jednotlivých věcí a udržováním pořádku na pracovním místě. Před výběrem tohoto dárku je dobré nenápadně navštívit dílnu obdarovaného a zjistit si, jak velký může být daný nábytek.

Read more

Local News