5 nejmodernějších zbraní, které vás s chutí rozmetají

Share

Od druhé světové války je už daleko a technologie se vyvinula extrémním způsobem dopředu. Nejmodernější zbraně by z vás nenechali ani kousek.

1. Ruský Express (Vakuová bomba)

kuz1dad74_vakuova_bomba

První místo s přehledem ovládl tzv. Ruský express – tedy nejmodernější vakuová bomba, kterou samotní Rusové s hrdostí označují za otce všech bomb. Podle výzkumu jde o nejničivější zbraň, která byla v historii civilizace vyvinuta, a její případné použití by mělo katastrofální následky. Její síla překoná až 7x jadernou bombu. Na rozdíl od jaderné bomby, nekontaminuje životní prostředí. 10kg vakuové bomby je schopno během několika sekund zničit vše v okolí 5 km.

 2. GBU-39

gbu-39_845

Na druhé místo můžeme řadit pumu GBU-39 – a to hlavně díky své extrémně lehké váze a brutální účinnosti. Hlavní přednosti GBU-39 jsou její váha, nízkonákladovost, síla a vysoká přesnost. Síla této pumy, která váží necelých 90kg je srovnatelná se sílou klasické pumy, která váží přes 1200kg. Její malé rozměry umožňují, aby letoun vezl do akce daleko více munice. Testy prokazují, že GBU-39 je schopna prorazit až dvou metrovou vrstvu železobetonu. Puma může být navíc použita za jakéhokoliv počasí a s přesností 1 metru zasáhne cíl až na vzdálenost 110 kilometrů.

 3. F-22 Raptor

300px-lockheed_martin_f-22a_raptor_jsoh

Stíhačka s označením F-22 Raptor, která je mnohdy samotnými piloty označována jako tichý zabiják je v současné době již jediná operačně nasazená stíhačka, která je schopna pokrýt nároky 5. generace. Její cena se pohybuje okolo 4 miliard a je s přehledem nejdražší na světě. Na její výrobě pracuje až 90 tisíc lidí. Je to ten nejmodernější a nejpřesnější stroj na světě.

Stíhačka navíc umí létat nadzvukovou rychlostí i na syntetické bio paliva, což žádný jiný stroj nedokáže. Na klasické palivo stíhačka dokáže letět rychlostí až 2,8 machu.

4. Atomová bomba

atomovy_hrib

Na čtvrté místo se zařadila klasika v podobě atomové bomby, ta sice byla naposledy použita před více než 65 lety, ovšem stále se řadí svojí vytříbeností mezi nejmodernější zbraně světa. Rok od roku dochází k její modernizaci a vylepšováním. Na rozdíl od atomové bomby, která byla shozena na Nagasaki a Hirošimu má dnešní atomová bomba téměř 4x menší hmotnost a čtyřnásobnou účinnost.

5. Laserové dělo

tactical_laser_mk38

Za další moderní zbraň lze považovat americké laserové dělo, které je složeno z nejmodernějších čoček, které slouží k zaměření laserového paprsku na cíl.

Dělo vyřazuje paprsek složený s kyslík-jódového laseru, laser je schopen generovat paprsek o průměru až 10 centimetrů, který dokáže zničit cíl na vzdálenost až 25km. Samotný paprsek zahřeje zvolený cíl během několika sekund na teplotu až 8 000 stupňů. Nevýhodou je, že celý systém je velmi těžký a objemný.

 

Read more

Local News