5 nejhledanějších zločinců planety

Share

Chcete si nějaký ten milion amerických dolarů přivydělat? Dopadněte jednoho z pěti nejhledanějších mužů planety! Ale nebude to žádná sranda, jsou to totiž celkem vypasení tučňáci.

5. Robert William Fisher

Robert William Fisher je stíhaný za vraždu své manželky a dvou svých dětí. V dubnu 2011 Fischer zavraždil svojí manželku a své děti – poté svůj dům i s oběťmi zapálil a utekl. FBI hledá Roberta již přes rok a to marně. Za nalezení Fishera slíbila FBI odměnu ve výši 2 000 000 $.

robert william fischer

Zločiny: trojnásobná vražda
Hledán již: 1 rok
Odměna: 2 000 000 $

 

4. Alimžan Tochtachunov 

Na čtvrtém místě se po právu umístil jeden ze šéfů ruské mafie – Alimžan Tochtachunov. Alimžan je znám jako zakladatel obrovského gangu, který se zabývá kradením aut luxusních značek. Gang má momentálně více jak 40 000 členů a je rozmístěn po celém světě (zejména v Americe). Členové gangu se zaměřují na vozidla luxusních značek, které pak pomocí kontejnerů převážejí zpět do Ruska, kde dochází k „legalizaci“ automobilu a jeho následnímu prodeji. Alimžana hledá celosvětový interpol již více než 4 roky, ovšem nikde ani vidu ani slechu. Interpol vypsal za jeho dopadení odměnu 17 000 000 $

alimžan tochtachnov

Zločiny: krádeže luxusních aut
Hledán již: 4 roky
Odměna: 17 000 000 $

 

3. Ajmán Zaváhrí

Ajmán je již přes rok nová hlava nejznámější teroristické organizace Al-kaida. Ajmán je obviněn z plánování útoků 11. září na World Trade Center. Americké úřady jsou ochotni zaplatit 25 000 000 $ tomu, komu se podaří Ajmána dopadnout. Pokud by se Vám navíc podařilo k Ajmánovi přihodit ještě jeho kolegu z Al-Káidy Násira Vahajšího, tak Vám bude vyplaceno 2x tolik.

zavahri

Foto: reuters

Zločiny: hlava teroristické organizace Al-Kaida
Hledán již: 2 roky
Odměna: 25 000 000 $

 

2. Dok Umar

Druhé místo obsadil vůdce severokavkazských povstalců Dok Umar. Ten je obviněn z hromadného vyvražďování osad a rozsáhlé genocidy. Říká se, že pod jeho vládou severokavkazský povstalci povraždili přes 200 000 lidí. Na Doka Umara je vypsána odměna ve výši 20 000 000 $. Naposledy byl viděn na Kamčatce, kde se také údajně skrývá.

dok umar

Zločiny: vůdce severokavkazských povstalců
Hledán již: 5 let
Odměna: 20 000 000 $

 

1. Joaquín Guzmán

Na prvním místo se zcela jednoznačně dostal Mexičan Juaquín Guzmán, který si již řadu let nese přezdívku Prcek (díky svému malému vzrůstu). Prcek je největší boss mexické drogové mafie. Je obviněn za pašování kokainu a marihuany po celém světě. Za své nelegální činy si podle interpolu vydělal přes 2 miliardy amerických dolarů! Což je v přepočtu 500 000 miliónů korun! V roce 2001 se konečně policii podařilo Mexičana chytit a poslat za mříže, ovšem ne na dlouho. Za necelý týden ve věznici se mu podařilo pomocí koše na prádlo utéci a od té doby po něm policie pátrá. Je to již 10 let, co je Guzmán na útěku a policie na jeho hlavu vypsala odměnu přesahující 30 000 000 $.

guzman

Zločiny: boss mexické drogové mafie
Hledán již: 10 let
Odměna: 30 000 000 $

 

Neviděli jste je někde?

Read more

Local News