5 důvodů, proč si doma posvítit LED osvětlením

Share

LED osvětlení je v posledních letech velmi populární. Znáte ale hlavní důvody, proč se jeho používání skutečně vyplatí?

1. Úspora energií

Zdaleka nejpádnějším argumentem je fakt, že LED svítidla oproti klasickým žárovkám výrazně šetří náklady za energie. Mají totiž až o 85 % nižší spotřebu elektřiny, takže vás při jejich používání v domácnosti čekají nižší částky na složenkách od dodavatele energií.

2. Dlouhá životnost

Spolu s úsporou energií se LED žárovky, ale i třeba LED trubice do zářivek od běžných typů, které se ve velkém používaly ještě před pár lety, liší také velmi dlouhou životností. V průměru vydrží 50 tisíc hodin a déle.

3. Odolnost

Určitě si pamatujete, jak křehké jsou běžné žárovky. Stačí byť jen lehounký náraz a rozbijí se. U kvalitních LED svítidel se tolik bát nemusíte, jsou vyrobené z odolnějších materiálů.

4. Příjemné světlo

Pro lidský zrak jsou LED žárovky a další svítidla přirozenější, mají příjemnější zabarvení. Neničíte si tak oči. Samozřejmě tehdy, používáte-li vhodný typ s dostatečnou intenzitou.

5. Rychlé rozsvícení

LEDky, jak se tomuto typu osvětlení někdy říká, se dokážou naplno rozsvítit prakticky ihned. I v tom se dá spatřovat výhoda, někdy je to dokonce žádoucí, například v různých typech zaměstnání, doma pak třeba v kuchyni.

LED svítidla jsou sice dražší, ale vzhledem k jejich vlastnostem a zejména dlouhé životnosti se nakonec oproti běžným žárovkám jednoznačně vyplatí. Cena navíc neustále klesá, díky čemuž jsou stále dostupnější. LED světla lze použít nejen pro svícení, ale také jako dekorativní prvek do domácnosti, případně na zahradu apod.

Speciálně do exteriérů se hodí LED reflektory. Osvítíte jimi celý prostor zahrady, mohou tak dobře posloužit k lepší orientaci v noci, ale třeba i ke svícení během večerního posezení, které pořádáte pro přátele

Read more

Local News