5 důvodů, proč navštívit Turecko

Share

Ať už navštívit, nebo se sem rovnou odstěhovat – Turecko je zkrátka a dobře místem, kde chcete alespoň nějaký ten čas pobýt. Ať už si zde zarezervujete nějaké turecké nemovitosti a zainvestujete do nich, nebo se rozhodnete vyjet si sem na pár týdnů klidu, destinace vám nabídne všechny své krásy. Co konkrétně vás na oblíbeném turistickém cíli překvapí nejvíce?

Turecké památky se s těmi římskými nedají srovnat

Velice často se můžete v cestovatelských diskuzích setkat s tím, že se srovnávají římského a turecké pamětihodnosti. I když Řím má bezesporu krásné ukázky tamější architektury, Turecko je v tomto směru o krok vepředu. Mluvíme o skutečně ojedinělé zemi, kde se nachází hned dva ze sedmi divů světa – Artemidin chrám v Efesu a Mauzolefum v Halikarnasu).

Navíc se zde nachází i slavný Pergamon nebo antické město Efes či Istanbul. Ve všech případech mluvíme o bodech, které musí být součástí vašeho itineráře.

Průzračné moře, které vám nedá spát

Při hledání ideální destinace u moře hledáte takovou, která bude svým mořem skutečně zajímavá a požadavky splňující. Nejednou se vám stalo, že moře bylo velmi špinavé, nevidělo se na dno, což vás mohlo do jisté míry pořádně znervózňovat. Ale Turecko takové naštěstí není. Nabízí takové moře, které je průzračně modré, až vám mnohdy nedá spát.

Nejvyhledávanější letoviska se nachází u Středozemního moře, případně také na pobřeží Egejského moře. Atraktivní jsou i zdejší laguny, zejména laguna Ölüdeniz je dlouhodobě považována za nejkrásnější pláž na světě.

Gastronomie, kterou si zamilujete

A nesmíme opomenout ani tureckou gastronomii, která je velmi rozmanitá. Je však pravdou, že se nám do paměti vryl hlavně kebab, který je k dostání i v Čechách (i když ne té správné chuti). I v Turecku se jedná o národní turecký poklad, který se zde připravuje hlavně z jehněčího masa. Setkat se však můžete s kuřecí, případně rybí verzí.

Read more

Local News