5 důvodů, proč muži milují ryby – a nejen na talíři

Share

Pohádkám my muži věříme mnohem méně než ženy. Takže rozhodně nikde ve skrytu duše nedoufáme, že bychom vylovili zlatou rybku, která by nám splnila tři přání. Navíc víme, jak by to dopadlo. Dva z našich přání by byly totálně stupidními, a to třetí by z nás udělalo nejspíš trpaslíka – a raději to nebudu dál rozebírat. Proč tedy chodíme na ryby, když nevěříme na zlatou rybku?

Nejsou tam ženy

Jestli tohle čtou naše přítelkyně, manželky, matky či dcery, tak se omlouvám za tu věcnost. Ale musíte dámy, pochopit, že někdy kousek ticha a klidu prostě potřebujeme. Němé ryby jsou dokonalým balzámem na naši duši – a hlavně pro naše uši. Moje tchýně nepřestává mluvit od chvíle, kdy se probudí, až do večera, kdy usne. Někdy ji musím vyměnit za němého společníka – za rybu.

Chytat cizí holky nejde věčně, ryby ano

Všechny ty Me too aféry nás jako muže doslova kastrují. Navíc, jako zadaný muž se už i tak musíte držet zkrátka. Ale ať si říká kdo chce, co chce, přece jen jsme jako muži lovci. Mamuti vyhynuli, ze žen začínáme mít tak trochu strach, takže budík na čtvrtou a jdeme lovit ryby.

Rybaření je dokonalý antistres

Minule jsem si četl statistiky sebevražd a řeknu vám, že ve srovnání se ženami „padáme jako hrušky“. Ženy zrelaxují při nakupování, nás povinné výlety do obchoďáku ještě více rozhodí. Potřebujeme páru upustit jinak. A než zírat na dno skleničky, tak to se raději zakoukejme do vodní hladiny.

Můžeme se chlubit, že sportujeme a chodíme do přírody

Výkony, výkony a výkony – každý je po nás chce. A to nejen doma či v práci. Kámoši se ptají, zda běháme či jezdíme (na kole) – fuj, člověk se zapotí už při té myšlence. Jak z toho ven? Sportujte v přírodě s udicí v ruce.

Když zdravá, tak ryba

Cítíte se doma jako malý harant? Pořád slýcháte: „Měl bys jíst zdravěji!“ „Zase jsi měl k obědu v práci řízek?“ Nikdy nekončící výčitky na téma vašeho ignorantství zdravé výživy utněte jednou pro vždy slovy: „Dáme si zdravou rybu. Jdu ji ulovit.“

Rybaření není zrovna levný koníček

Kvalitní rybářská výbava nestojí zrovna málo. Aby každá vaše vylovená ryba nebyla ve výsledku dražší než ta na začátku zmíněná zlatá rybka, najděte si dobrého partnera pro nákupy rybářských potřebNejlevnější rybářské potřeby, které splní i požadavky nejnáročnějších rybářů, nabízí e-shop Rybarskepotreby.shop. Koupíte zde rybářské navijáky, pruty vlasce, háčky, zátěže, umělé nástrahy, jigy, woblery, ale i rybářské tašky, nože a kompletní campingové a outdoor doplňky. Zdarma navíc kdykoliv dostanete dobrou radu ohledně rybaření i rybářské výbavy.

Read more

Local News